U Zatonu otvorena fabrika za preradu krompira

Fabrika za preradu i proizvodnju smrznutog krompira, jedina te vrste u Crnoj Gori, otvorena je danas u Zatonu.

Objekat u vlasništvu firme “MD Trans” čiji su vlasnici Milan Gačević i Duško Dangubić, vrijednosti preko 300.000 eura, finansiran je preko IPARD poziva Ministarstva oljoprivrede. 

Kako je kazao predsjednik Opštine Petar Smolović fabrika ima veliki značaj kako za zatonski kraj tako i za sami grad.

„ Ovo je objekat koji za početak zapošljava šest radnika, a nadamo se ubrzo i mnogo više. Objekat koji će preraditi 250 tona krompira, uglavnom uvoznog, ali nam je želja da taj krompir dugoročno bude sa ovog podneblja i fabrika od koje očekujemo da nadomjesti uvoz smrznutog krompira“kazao je Smolović .

Predjednik Opštine je dodao da je biznis zona Zatona danas postaje centar Bijelog Polja .

„A to smo postigli, prije svega zahvaljujući građanima i MZ,  kada smo svi zajedno završili vodovod, nakon 40 godina čekanja, kada je obezbijeđeno elktrosnabdijevanje, kada smo čitav region Zatona proglasili biznis zonom  i kada se proširi auto put i izgrade trotoari i rasvjeta.Zaton postaje jedna urbana cjelina kada imate riješena infrastrukturna pitanja, a uz to ste na nekoliko kilometara od auto puta Bar –Boljare“ kazao je Smolović ćestitajući vlasnicima otvaranje fabrike.

Jedan od vlasnika fabrike, Milan Gačević je kazao da će za nepunih mjesec pogon za proizvodnju biti u punom kapacitetu te da će u tom mjestu priliku da radi i stiče nova iskustva imati znatan broj stanovnika Zatona.

„I da će se proizvod iz Zatona naći u ponudi brojnih ugostiteljskih i prodajnih objekata širom Crne Gore“ istakao je Gačević.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto: ŽeljkoSimović