Danas bez isključenja struje, i vodosnabdijevanje uredno

Danas i sjutra nijesu predviđena isključenja električne energije, a u slučaju vanrednih okolnosti biće angažovane dodatne ekipe,saopštili su iz Crnogorskog  elektrodistributivnog  sistema. Eventualni  prekid napajanja i kvar na distributivnoj mreži za vrijeme praznika, građani mogu prijaviti na dežurni broje telefona: 050 486 380 od 00-24h.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, a tokom dana ne bi trebalo da bude isključenja,  saopštili su iz Vodovoda-Bistrica.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata ljekarsku pomoć zatražilo je 58 sugrađana a dežurne ekipe su 8 puta intervenisale na terenu. Među pacijentima je najviše bilo hroničnih bolesnika i starijih osoba.

Sa bjelopoljske željezničke stanice  saopštavaju da je  i dalje u prekidu  željeznički saobraćaj na relaciji Bijelo Polje –Kolašin, a da je za putnike organizovan  alternativni prevoz autobusima za lokalne vozove, sa presijedanjem u stanici Kolašin iz voza u autobus i obratno. U međunarodnom saobraćaju organizovan prevoz autobusima na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar, sa presijedanjem putnika u stanici Bijelo Polje iz voza u autobus i obratno.

Saobraćaj se jutros obavlja nesmetano. Na dionicama gdje se izvode radovi obavezno je poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, saopšteno je iz Auto moto saveza. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Tokom  prijepodneva  biće  uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima, a od sredine dana mjestimično se očekuje kiša ili pljuskovi i grmljavina. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku očekuju se duži periodi suvog vremena. Vjetar će biti južnih smjerova, mjestimično umjeren do pojačan, na udare ponegdje jak. Jutarnja temperatura od deset do 20, najviša dnevna od 19 do 28 stepeni.