Bojović: Ako sve bude po planu, Zaton će sljedeće godine dobiti trotoare i rasvjetu, trenutno rješavamo imovinsko-pravne odnose (video)

Mjesni centar Zaton bi sljedeće godine trebalo da dobije pješačku stazu i javnu rasvjetu u dužini od 6 km, a izgradnja je predviđena u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta Ribarevine-Berane, kazao je Ivan Bojović, predstavnik Organizacionog odbora.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, on je saopštio da je u toku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a dodaje i  da će trotoari biti izgrađeni od zaseoka Sakate do Pašića Polja.

“Projekat je od krucijalnog značaja za sve mještane Zatona, poslije izgradnje vodovoda najznačajniji projekat u istoriji Zatona. Taj projekat je sa bezbjedonosnog aspekta jako značajan za mještane, i on budi neku novu nadu za bolje sjutra u Zatonu. Osim javne podrške koju nam je Opština pružila od samog početka, moram da istaknem zahvalnost jer je Opština Bijelo Polje platila izradu projekta trotoara i rasvjete, pa je platila reviziju, pa smo zatim imali u zadnjoj fazi problem da projekat glavnog puta nije bio uklopljen sa vodovodnom mrežom, pa je i tu došlo do preprojektovanja i to je finansirala Opština. Ja, osim rukovodiocima Opštine, želim da se zahvalim i Mensuru Hajdarpašiću, sekretaru Direkcije za izgradnju u Opštini koji je dao značajan doprinos realizaciji ovog projekta”, istakao je Bojović.

Trenutno su, dodaje Bojović, u fazi prikupljanja saglasnosti od mještana za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju pješačke staze i javne rasvjete.

“Izgradnja pješačke staze i javne rasvjete će u potpunosti ići kroz putni pojas, znači, doći će samo u dijelu do pomjeranja putnog pojasa i to ne uz sva imanja, mi imamo nekih tridesetak mještana koji treba da daju svoju saglasnost i moram da pohvalim mještane Zatona da su zaista shvatili značaj ovog projekta za naše mjesto, i da su u ogromnom broju spremni da daju tu saglasnost. Imamo par mještana sa kojim još uvijek razgovaramo, koji imaju određene nedoumice. I prema njima imam određeno razumijevanje, jer je već jednom vršena eksproprijacija za potrebu rekonstrukcije glavnog puta,  pa će možda biti i neki dodatni napor za sve mještane ali, ja vjerujem da u Zatonu ima dovoljno pameti i razuma koji će preovladati, i da ćemo se na kraju radovati ovom bitnom infrastrukturnom projektu”, poručio je Bojović.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Video prenos: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO