Pomoć ljekara zatražilo više od 60 osoba

 U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražila je 61 osoba, dok je dežurna ekipa šest puta intervenisala na terenu.

Zbog planiranih radova na mreži bez električne energije danas će od 9:00 do 17:00 sati ostati Cerovo, dok će od 9:00 do 16:00 sati bez struje biti Vlah, Ostrelj, Gimnazija, Babića brijeg, Zaimovića livade, Rijeka, Novi tržni centar, Ćukovac, Gornja Lipnica, Lješnica, Banje selo, Čokrlije, Nikoljac i Ramčina, saopštili su iz  CEDIS-a.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, saopšteno je iz Vodovoda Bistrica. Oni su dodali da se voda redovno hloriše te je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu.

Lokalni i brzi međunarodni vozovi saobraćali su jutros po utvrđenom redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni dodaju da se redovan željeznički saobraćaj očekuje i u nastavku dana.

U Crnoj Gori saobraća se po mjestimično mokrim kolovozima, a dodatna pažnja preporučuje se na dioniciama koje prolaze kroz usjeke, zbog pojave sitnijih odrona, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (ASMCG). Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila, osim od 12 do 14 sati kada će u zoni gradilišta, u mjestu Sokolovina, biti obezbjeđeno slobodno odvijanje saobracaja.Saobraćaj na putu Poda - Berane obustavljen je od osam do 11 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na jugu promjenljivo oblačno, tokom jutra ili prijepodneva ponegdje slaba kiša, a lokalno i pljusak sa grmljavinom. Od sredine dana duži sunčani intervali. Na sjeveru, promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, prijepodne ponegdje je moguća slaba kiša, a poslijepodne lokalno uz pljusak sa grmljavinom. Vjetar mjestimično umjeren, ponegdje na udare jak, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 28 stepeni.