Djeca oboljela od kancera boravila na Žabljaku

NVO udruženje „Zagrli srcem Martin i Andrija“ organizovalo je trodevno druženje na Žabljaku za djecu oboljelu  od kancera, budući da je za ove male borce i njihove porodice  svaki dan izazovan i potrebna im je podrška  kako bi iz te neravnopravne bitke izašli kao pobjednici.

“Upravo s tim ciljem organizovali smo druženje, kako bi smo skrenuli pažnju  društvene zajednice na važnost podrške oboljeloj djeci i njihovim porodicama, ali, i ukazali na koji način mi, kao pojedinci, možemo pomoći. Naše Udruženje  uspijeva a hrabro korača sa malim borcima putem njihovog izlječenja“, saopštili su iz ove organizacije. Zajedničko druženje sa djecom i roditeljima bila je aktivnost da ih osnaži i pruži malo smijeha, igre i zabave u prirodi. Pokazali smo da svi zajedno, ne okrećući glavu i podržavajući djecu i porodice suočene s malignom bolešću, možemo napraviti mnogo, jer niko ne bi trebalo da se sa rakom suočava sam”, poručili su iz Udruženja “Zagrli srcem Martin i Andrija”.

Dodaju i da su zahvalni tamošnjoj lokalnoj upravi, Nacionalnom parku “Durmitor”, Ski centru  Savin kuk, ugostiteljskim objektima i aktivistima iz tog grada, što su im omogućili lijep i nezaboravan boravak na Žabljaku.

Saopštenje: NVO udruženje „Zagrli srcem Martin i Andrija“