Festival dramskih amatera Crne Gore, 53. po redu, održaće se od 10. do 14. juna

Na juče održanoj sjednici Savjeta 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore, koji čine Tufik Bojadžić, predsjednik i članovi Zoran Bošković, Slađana Merdović, Aleksandar Srdanović, Samir Zaimović i direktor bjelopoljskog Centara za kulturu Jasmin Ćorović, odlučeno je da će se festival  održatiod 10. do 14. juna te da će  selekciju predstava vršiti glumac Bjelopoljskog pozorišta Predrag Vukojević.

Festival će pratiti stručni žiri u sastavu: dramaturškinja dr Marija Sarap, dramaturg i reditelj Obrad Nenezić i glumac Omar Bajramspahić, a razgovore o  predstavama vodiće novinar i publicista Vanja Kovačević.

"Podsjećamo da svi zainteresovani amatersko pozorišni ansambli mogu prijaviti svoje predstave za učešće na 53. Festivalu dramskih amatera Crne Gore do 30. aprila 2024. godine. Prijave slati na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. U prijavi navesti podatke: naziv pozorišta (studija, grupe), naziv predstave, ime i prezime autora teksta, ime i prezime reditelja, imena i prezimena glumaca i uloga u predstavi, kratak sadržaj predstave, broj tehničkog osoblja i vrijeme trajanja predstave.Savjet  će,  na osnovu prijedloga selektora, donijeti odluku o broju predstavama koje će biti izvedene u takmičarskom programu Festivala. Pored glavnog programa, publiku očekuje bogat prateći sadržaj" navode iz bjelopoljskog Centra za kulturu.

Izvor i foto: JU Centar za kulturu  „Vojislav Bulatović - Strunjo”