Danas bez vode Rasovo, Strojtanica, Njegnjevo, Oluja i Gubavač

Zbog sanacije kvara na vodovodnoj mreži danas će od 8:30 do 11:30 bez vode ostati potrošači u Rasovu, Strojtanici, Njegnjevu, Olujima i Gubavču , saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez električne energije od 8:00 do 14:00 sati biti  Banje selo i Malo polje, od 9:00 do 16:00 sati: Sela i Sutivan, dok će od 9:00 do 17:00 sati bez struje ostati  Strojtanica, Ostrelj, Čokrlije, Rajkovići, Mahala, Krstače, Bijeli Potok, Grubješići, Kičava, Biokovac, Grab, Kovren, Vergaševići, Gorice, Slatka, Bliškovo, Stožer, Ribarevine, Ostrelj, Ramčina, Zaton, saopštili si uz CEDIS-a.Oni napominju da se pomenuti radovi izvode u cilju sigurnijeg i kvalitetnijeg napajanja električnom energijom.

 U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 59 osoba, dok je dežurna ekipa tri puta intervenisala na terenu.

 Lokalni voz  jutros saobraćao po utvrđenom redu vožnje, dok je brzi međunarodni voz na bjelopoljsku željezničku stanicu stigao sa 150 minuta zakašnjenja, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Redovan željeznički saobraćaj očekuje se u nastavku dana.

 U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Umjereno do potpuno oblačno, od sredine dana ponegdje slaba kiša. Krajem dana, a naročito tokom noći u većem dijelu zemlje jača kiša, ponegdje i grmljavina, a lokalno su moguće umjerene do obilne količine padavina. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, na udare i jak, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 15 do 25 stepeni.