Promocija knjiga za djecu “Leptiri” i “Zov vode”, Aleksandra i Slobodana Zorana Obradovića 5. aprila u Centru za kulturu

NVO “Stihom govorim” i Centar za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“, organizovaće promociju edicije knjiga za djecu “Leptiri” i knjige “Zov vode” autora Aleksandra i Slobodana Zorana Obradovića u petak, 5. aprila, u 18.30 časova.

Promocija je zamišljena kao zajednički književni čas učenika iz osnovnih škola “Risto Ratković” i  “Marko Miljanov” pod nazivom “Očima djetinjstva”. Svoje utiske o knjigama će iznijeti učenici: Blanka Čukić, Ilijas Mušović, Klara Fatić, Teona Kalezić, Vasilije Nedović, Nikolina Cmiljanić, Strahinja Cmiljanić, Bojana Vlaović, Lejla Guberinić, Lena Dubljević i Hristina Rutović. Mentorke su njihove profesorice: Andrijana Marinković i Olivera Cvijović.

Ediciju “Leptiri”, čiji je izdavač Međunarodno udruženje stvaralaca “Stihom govorim” iz Bijelog Polja, čine četiri knjige:

1."Žorž, kralj đavolski" - avanturistički roman o odrastanju, autora Slobodana Zorana Obradovića.

2."Jedna sasvim neobično obična priča" - roman o neobičnom prijateljstvu neobično običnog robota sa obično neobičnim učenicima jedne škole, autora Slobodana Zorana Obradovića. 

3."Baš Pamuk i druge bajke" - knjiga autorskih bajki Aleksandra Obradovića.

4."Ne umiru leptiri" - roman o djeci koja se nalaze na liječenju u dječijoj bolnici, autora Aleksandra Obradovića. Štampanje dvije knjige iz edicije: "Jedna sasvim neobično obična priča" i "Ne umiru leptiri" podržalo je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

Peta knjiga, koja je van edicije, a takođe će biti predstavljena bjelopoljskoj publici, je roman “Zov vode”, Aleksandra Obradovića. (Izdavač “Laguna”, Beograd)

„Ovo je prilika da široj crnogorskoj javnosti predstavimo pet knjiga za djecu i mlade koje su već naišle na izuzetan prijem kod čitalaca i kritičara. Poseban nam je izazov što će ovakva forma promocije omogućiti našu neposrednu komunikaciju sa djecom i njihovim reakcijama na napisano. Mislim da je ovakav način predstavljanja način da kod djece koja imaju naglašenu potrebu za čitanjem knjiga izgradimo i praksu da u javnim nastupima izraze i svoja mišljenja i da na taj način im damo do znanja da imaju našu podršku da njeguju kritičku misao kao jedan od segmenata književnog izraza. Nadam se da će toi publici biti jednako interesantno kao i učesnicima promocije.”, kaže jedan od autora – Slobodan Zoran Obradović. Domaćin večeri biće  Edin Smailović, rukovodilac Narodne biblioteke.

Izvor i foto: NVO “Stihom govorim”