Održano predavanje i pokazna vježba povodom dana civilne zaštite

U susret 1. martu- Danu civilne zaštite i spašavanja,  juče je u OŠ "Mladost" u Kanjama, održano edukativno predavanje i demonstracija vježbe evakuacije učenika škole koje je organizovao Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP CG-PJ Bijelo Polje, u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta i Službom zaštite i spasavanja Bijelo Polje. 
Predavanje je bilo usmjereno na osnovne principe sigurnosti i postupanja u slučaju hitnih situacija poput požara, a učenici su kroz interaktivni pristup, imali priliku da nauče važne korake evakuacije, kako se ponašati u panici, te kako pravilno koristiti dostupne sigurnosne resurse. Učenici su takođe, stekli znanje o načinu reagovanja i usvojili značaj preventivnih mjera i spremnosti u slučaju kriznih situacija, usvajajući osnovne vještine edukativnog karaktera, koje mogu spasiti život u slučaju opasnosti.
 
"Zaista jedno edukativno predavanje i pokazna vježba koja je pokazala zajedničku spremnost, prije svega da učenicima pokažemo kako postupati u odeđenim situacija, kako pružiti prvu pomoć, ali i da vide koje sve opasnosti vrebaju i da budu spremni da u izazovnim situacijama pravilno reaguju" - kazao je ispred opštinskog Crvenog krsta dr Besim Kadić.
 
Kadić se zahvalio Direktoratu za zaštitu i spašavanje MUP CG-PJ Bijelo Polje, na uspješnoj organizaciji predavanja, vježbe, rukovodstvu škole i učenicima na gostoprimstvu i dodao sa su danas svi zajedno položili ispit spremnosti, ali i da ovih i sličnih aktivnosti mora biti što više.
 
Direktorica škole, Tanja Bošković, se zahvalila cijelom timu Direktorata za zaštitu i spasavanje predvođenim, Elifom Erović, Marku Maslovariću - koordinatoru Štaba za vanredne situacije, svim članovima Službe za zaštitu i spasavanje, na čelu sa komandirom Edinom Kolićem, te koordinatoru Crvenog krsta Mašanu Živkoviću i članovima, kao i doktoru Besimu Kadiću, na izuzetnoj organizaciji, u cilju edukacije i podizanja svijesti učenika o opasnosti od eventualnog požara, kao i uloga civilne zaštite u cilju prevencije.
 
 
Izvor i foto: OO Crveni Krst Bijelo Polje fb