Sjutra otvaranje Službe za laboratorijsku dijagnostiku u Opštoj bolnici

Služba za laboratorijsku dijagnostiku Opšte bolnice u Bijelom Polju počeće sa radom sjutra u 11 sati, saopštio je direktor te ustanove dr Kenan Erović.

Kako navodi, svečanom otvaranju prisustvovaće ministar zdravlja Crne Gore dr Vojislav Šimun, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore dr Vuk Kadić, predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović, predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje  Ernad Suljević, kao i predstavnici političkih partija u lokalnom parlamentu.

“Menadžment Opšte bolnice Bijelo Polje realizovao je još jedan projekat rekonstrukcije prostora, nabavke najsavremenije opreme i namještaja. Nakon preseljenja Odjeljenja pedijatrije u novi rekonstruisani prostor, sljedeće lista prioriteta bilo je obezbjeđivanje potrebnih uslova za rad Službe za laboratorijsku dijagnostiku”, kazao je Erović.

Dodaje da je rekonstrukcijom prostorija u kojima se nalazilo odjeljenje pedijatrije, dobijen savremeno opremljeni prostor površine oko 450 m2.

“Naši partneri, donatori i saradnici na ovom projektu bili su američka kompanija Abbott Laboratories, DOO Osmi red, lokalne firme, naši zaposleni, Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje. U projekat rekonstrukcije uloženo je više od 200.000 eura, a vrijednost dobijene opreme iznosi oko 500.000 eura”, istakao je Erović.

Izvor: Opšta bolnica Bijelo Polje

Foto: Vladimir Jelić