Dino Puzović: "Pjevam što publika traži, ali pop muzika je ono što volim” (video)

Bjelopoljski pjevač Dino Puzović iako mlad bilježi više od deceniju rada na muzičkoj estradnoj sceni. Svojim prepoznatljivim glasom, izvođenjem i harizmom postao je poznat u klupskim krugovima kao jedan od najboljih zabavljača, a njegov raskošni muzički talenat plijeni pažnju slušalaca širom Crne Gore i regiona.
Gostujući u emisiji “Bjelopoljski muzičari” Radija Bijelo Polje, Dino je pričao o svojoj ljubavi prema muzici, novim pjesmama, planovima, estradi.
On je istakao da je nakon dužeg vremena objavio cover “A nema nas” pjesmu Nikola Rokvića, a nakon drugog koji sprema, očekuje da izađe i njegova treća pjesma.
“Od vremena korone nisam izbacivao ništa novije, nekako nas je ta pošast sve zatekla i iznenadila da smo dugo bili u disbalansu, ali evo prije pet dana izbacio sam na svom profilu pjesmu Nikole Rokvića, a uskoro ću obraditi još jednu od Saše Matića” kazao je Puzović.
 
Ovaj talentovani mladić svakako je bio predhodni period i vrijedan, pa je priveo kraju i rad na novoj pjesmi, koja će, kako je kazao, imati premijeru za dva mjeseca.
“Pjesmu je napisao Bjelopoljac Emel Franca, muziku takođe on potpisuje, a pjesmu sam snimio u Beogradu. Pjesma je u pop maniru ima još malo nešto da se doradi, izmiksuje, a onda slijedi i snimanje spota. Nadam se da će za mjesec, najdalje dva izaći” najavio je Puzović.
 
Pop muzika je pravac koji Puzović najviše voli i prati, međutim, kako je kazao, na svirkama repertoar bira uglavnom publika.
"Sve zavisi od situacije u kojoj se nađem, da li su to klubovi, neka veselja, ali najviše volim pop muziku, balade i tužne pjesme, a uglavnom pjevam ono što publika traži, bitno je samo da se kvalitet zadrži" dodaje Dino.
 
Kvalitet je sigurno prisutan, jer ovaj mladić sigurno gazi stazama pjesme i muzike što dokazuju i njegova učešća na regionalnim takmičenjima, gdje je uvijek zavrjeđivao pažnju žirija i publike. Kako je kazao za Radio Bijelo Polje, bila su to samo dobra iskustva i stepenica dalje za ostvarenje dječačkog sna.
 
 
 
 
 
 
Tekst: Vanja Šabanović
Foto i video: Vladimir Jelić
Audio obrada: Sanida Kajević