Mališani iz DC za djecu sa smetnjama u razvoju dio kampanje “Dan više za odbojku”

U saradnji sa Odbojkaškim savezom Crne Gore i Evropskom odbojkaškom konfederacijom organizovano je druženje bjelopoljskih odbojkaša i odbojkašica sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Kampanji Evropske odbojkaške konfederacije “Dan više za odbojku”, pridružila su se djeca iz Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Tisa, koja su dan provela družeći se sa igračima Jedinstva.

Ove godine četvorogodišnja akcija Evropske odbojkaške konfederacije će se fokusirati na prenošenje poruke različitosti i inkluzije.

Zato i mališani koji su imali priliku da se druže sa našim igračima i igračicama nisu skrivali zadovoljstvo nakon treninga u dvorani Nikoljac. Bio je to trening koji ne jača samo mišiće, već i osmijeh štićenika Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju iz Bijelog Polja.

Dok su neki servirali i smečovali loptu, drugi su pružali podršku i razgovarali sa igračima o odbojci.

Bio je to trening koji ne jača samo mišiće, već i osmijeh štićenika Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju iz Bijelog Polja.

“Drago nam je što smo nakon ovog druženja svi salu napustili sa osmijehom. Veliko zadovoljstvo nam predstavlja što smo upoznali nove drugare i nadamo se u narednom periodu vjerne navijače, a osmjesi djece koja su nam bila u posjeti nakon što su naučili prve odbojkaške lekcije govore dovoljno koliko je njima ovaj susret značio”  - poručili su kapiteni seniorskih ekipa Jedinstva, Gordana Madžgalj i Milan Rovčanin.

Kampanja „Dan više za odbojku“ ima za cilj promovisanje odbojke na najbolji mogući način, sa akcentom na inkluziji pružajući priliku za učestvovanjem svim uzrastima i nivoima sposobnosti, bez obzira na godine, podlogu za igru ili bilo koje druge različitosti.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, organizovaće treći put "Dan više za odbojku" #1daymore4volleyball u petak, 29. februara, kada će i crnogorski gradovi biti dio odbojkaškog meča koji će se igrati u više od 500 evropskih gradova u istom trenutku.

Izvor: jedinstvo volley ing.