Bez struje i vode danas brojna naselja i sela

Zbog planiranih radova na mreži bez struje će danas u terminu od devet do 15 sati ostati Potkrajci, a od deset do 15 časova Crnča, Ivanje, Radulići, Godijevo, Goduša, Vrbe, Sipanje, Ličine, Sušica, Osmanbegovo Selo, Lazovići, Dupljaci i Djalovići, saopštili su iz CEDISA. 

Zbog havarije na glavnom distributivnom cjevovodu u naselju Kruševo, obustavljeno je vodosnabdijevanje za naselja Ravna Rijeka, Kruševo, Ribarevine, Rakonje - domaćinstva na visočijim kotama, Babića brijeg i jedan dio Zaimovića livada. Za domaćinstva koja gravitiraju na većoj nadmorskoj koti biće smanjen pritisak i to Pripčići, Strojtanica, dio Rasova i Resnika, i dio gornje Lješnice, saopštili su iz Vodovoda Bistrica, i dodali da se uredno snabdijevanje vodom očekuje danas poslije 16 časova.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom proteklog dana ljekarsku pomoć zatražilo je 69 sugrađana, a dežurna ekipa je pet puta intervenisala na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom protekla 24 sata rođene su dvije bebe.

Na putevima u zemlji saobraćaj se obavlja po pretežno mokrim kolovozima, saopštili su iz Amscg. Oni apeluju na sve vozače da poštuju saobraćajne propise.

U južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti i uglavnom suvo. Na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz uslove ponegdje za slabu kišu ili kratkotrajan pljusak praćen grmljavinom. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha 23 do 37 stepeni.