SPROVEDENE OBUKE IZ PRVE POMOĆI ZA ZAPOSLENE U SLUŽBI ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje, organizovala je dvije obuke iz prve pomoći za zaposlene u Službi zaštite i spašavanja, koje je sprovodio licencirani predavač dr Besim Kadić.

Ovo je bila prilika da zaposleni u Opštinskoj Službi zažtite i spašavanja, obnove svoja znanja iz oblasti prve pomoći, ali i da na praktičnim primjerima, savladaju tehnike sa kojima se tokom svog rada mogu susresti - kazao je predavač, dr Kadić. "Tokom brojnih intervencija koje imaju zapošljeni u Službi zaštite i spašavanja, veoma je važno da znaju na pravilan način da pristupe unesrećenom i pruže prvu, osnovnu prvu pomoć do dolaska ekipe HMP.

Ovakve i slične obuke veoma su značajne, da se obnovi stečeno znanje, usvoje novine kod pristupa povrijeđenom, ali i steknu neka nova znanja koja su neophodna za rad na poslovima zaštite i spašavanja" - dodao je Kadić. Dr Kadić je podsjetio da je prva pomoć skup postupaka i mjera kojima se spašavaju život i zdravlje unesrećenog ili povrijeđenog čovjeka, a primenjuje se na licu mjesta. "Cilj pružanja prve pomoći je da povrijeđeni što prije i u što boljem stanju stigne do stručne medicinske pomoći, odnosno u najbližu medicinsku ustanovu, zaključio je dr Kadić. Predsjednik opštinskog Crvenog krsta Miloš Kljajević istakao je zadovoljo, što su obuke uspješno sprovedene, ali i nastavkom saradnje Službe zaštite i spašavanja i Crvenog krsta koja je na visokom nivou. "Moram da pohvalim saradnju koju imamo sa komandirom Kolićem, zaposlenima u Službi zaštite i spašavanja, istaknem da zajednički unapređujemo saradnju, te da posdjetim da smo tokom prošle godine zajednički dopremili humanitaru pomoć za građane Turske pogođene razornim zemljotresom, organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi, učestvovali u manifestaciji “Bjelasica za sve - Bjelasica ne može da čeka” i sl. - zaključio je Kljajević.

Izvor: OO Crvenog krsta Bijelo Polje