Predstava "Kokoška" za kraj Jesenjeg salona

Pozorišni Jesenji salon večeras je zatvorilo Bjelopoljsko pozorište sa predstvom “Kokoška” koju je prema tekstu Nikolaja Koljade režirao Moamer Kasumović.

Predstava ”Kokoška“ donosi priču o životu pozorišnih umjetnika, protkanu ozbiljnim životnim temama i problemima. Osim što je fokusirana na pozorišnu predstavu i pozorišne ličnosti, ”Kokoška“ takođe istražuje međuljudske odnose i prikazuje živote koje danas živimo.

Predstavu koja je nagrađivana na FDA ove godine u Bijelom Polju i nedavno na 15. Repasage festivalu, gdje je dobila  nagradu za najbolju režiju i najbolju glumicu, bjelopoljska publika je pozdravila  gromoglasnim aplauzom i sa ovacijama pozdravila glumce Jusufa Bajramspahića, Slađanu Merdović, Sanju Ćirović, Predraga Vukojevića, Vlada Tomovića i Moamera Kasumovića.

Tokom Jesenjeg pozorišnog salona u Bijelom Polju publika je imala priliku da odgleda pet predstava pozorišnih ansambala iz Pljevalja, Mostara, Podgorice i grada domaćina. Tako je Hrvatsko narodno kazalište Mostar i Narodno pozorište Mostar, nastupilo  sa predstavom „Ajmo na fuka“ po tekstu i režiji Dragana Komadine ,Umjetnički atelje Arlekin iz Podgorice sa predstavom „Energija i ja“ po tekstu i režiji Dušanke Belade gdje igraju Ivona Čović-Jaćimović i Žana Gardašević –Bulatović, Pozorište iz JU Centar za kulturu Pljevlja izvelo je   predstavu „Kuku majko“ po tekstu Nikole Popovića u režiji Jovane Jelovac –Camnić , dok je Bjelopoljsko pozorište nastupilo sa dvije predstave “Nobelovci” po tekstu i režiji Obrada Nenezića i „Kokoška“ po tekstu Nikolaja Koljade u režiji Moamera Kasumovića“ .

 

 Tekst i foto:Vanja Šabanović