Na snazi narandžasti meteoalarm: Obilna kiša i jak vjetar, na sjeveru snijeg

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je za danas narandžasti meteoalarm, zbog obilne kiše, snažnih udara vjetra i snijega.

Na sajtu ZHMS objavljeno je da se danas u kontinentalnim i planinskim oblastima, kao i u centralnom dijelu i na primorju očekuju udari vjetra od preko 50 kilometara na sat.U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno i hladno. U južnim i centralnim predjelima mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u jutarnjim satima, a tokom dana u višim predjelima, kiša će preći u susnježicu i snijeg.Padavine će tokom dana postepeno slabiti, a do kraja dana u većini predjela i prestati.Jutarnja temperatura na sjeveru od dva ispod nule do pet, na jugu od 11 do 14 stepeni, što će u mnogim mjestima biti i najviša dnevna.

 

 Snabdijevanje električnom energijom na području naše opštine je  uredno, a tako bi trebalo da bude i tokom dana jer u CEDIS-u nijesu planirali  isključenja struje.

 

 U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata ljekarsku pomoć zatražilo je 54 sugrađana, a dežurne ekipe su pet puta intervenisale  na terenu.

 

 Lokalni i međunarodni željeznički saobraćaj ovoga jutra odvijao se po utvrđrnom redu vožnje,  saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Redovno saobraćanje vozova očekuje se i u nastavku dana.

 

 Učesnike u drumskom saobraćaju očekuju mokri  i klizavi kolovozi i  mjestimično smanjena vidljivost saopštenho je iz AMSCG.Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.