Prvog dana stiglo više od 20 predloga za projekte u 2024. godini

Opština Bijelo Polje kreirala je online anketu i pozovala građane da popunjavanjem obrasca učestvuju u planiranju kapitalnog budžeta za narednu godinu.

„Ovo je druga godina korišćenja ove aplikacije, kojom želimo čuti glas građana u formiranju opštinskog budžeta. Veoma me raduje što je već prvog dana pristiglo više od 20 predloga, koji se odnose najviše na poboljšanje putne infrastrukture odnosno 13 predloga, 7 predloga se odnosi na završetak kapitalnih projekata, 6 za otvaranje novih radnih mjesta, 4 za podršku poljoprivrednicima, 3 predloga za kulturna dešavanja i 3 za unapređenje sportske infrastukture” – kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

On je podsjetio da je jedan postulata transparentnosti učešće što šireg broja građana u kreiranju prioriteta u budžetu Opštine, jer putem aplikacije svaki građanin može uputiti svoj predlog o onom što je važno za njega i okruženje u kojem živi.

„Građani su dobili mogućnost da izraze svoje potrebe i mišljenja, koji će lokalnoj upravi biti smjernica prilikom planiranja kapitalnog budžeta i investiranja za narednu godinu“ – zaključio je Smolović.

Centralna javna rasprava o kapitalnom budžetu Opštine Bijelo Polje za narednu godinu održaće se 27. novembra, u 13 časova.

Izvor i foto: Opština Bijelo Polje