Pomoć ljekara tokom prethodnog dana zatražilo 50 osoba

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 50 osoba, dok je dežurna ekipa 5 puta intervenisala na terenu. 

Zbog planiranih radova na mreži, danas će, bez napajanja električnom energijom od 8 do 14 sati biti: Lijeska, Lozna i Sipanje, dok od 9 do 16 sati struju neće imati Nikoljac-Rogojevići, Zminac, Pavino Polje i Vrh, saopštili su iz crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice. Učesnike u saobraćaju očekuju pretežno suvi kolovozi i mjestimično smanjena vidljivost. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone, saopštili su iz AMSCG. Oni vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu i poštovanje pravila saobraćaja. Na regionalnom putu R-13 dionica Mateševo-Kolašin zbog radova, saobraćaj se danas i sjutra obustavlja u vremenu od 10.00 do 14.00 sati, za sve vrste vozila. A zbog radova je obustavljen saobraćaj i na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani, radnim danima od 08.30 do 11.30 i od 13.45. do 16.45. 

Danas će u Crnoj Gori biti pretežno oblačno, povremeno kiša, mjestimično pljuskovi, na jugu i grmljavina. Intenzivnije padavine očekuju se u drugom dijelu dana i tokom noći. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, ponegdje na udare i jak, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 1 do 12, najviša dnevna od 6 do 16 stepeni.