Bjelopoljskom Domu zdravlja donirana oprema i ginekološka stolica namijenjena OSI

 Juče je u Podgorici u organizaciji Saveza udruženja paraplegičara Crne Gore i Udruženja paraplegičara Podgorica, održana završna konferencija “Prezentacija studije najbolje medicinske opreme i pregledne ginekološke stolice za pregled žena i djevojčica sa invaliditetom“.
Aktivnost je realizovana u okviru projekta „Pristupačnim zdravstvenim uslugama do smanjenja diskriminacije žena i djevojčica sa invaliditetom“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava
Savez udruženja paraplegičara Crne Gore I Udruženje paraplegičara Podgorica, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, odlučili su da Dom zdravlja Bijelo Polje bude odabran za donaciju pregledne ginekološke stolice za pregled žena i djevojčica sa invaliditetom.
 Ispred naše ustanove konferenciji su prisustvovali PR Sandra Bojović i Čikic dr Amil, specijalista ginekologije, koji je izrazio veliku zahvalnost na ovoj vrijednoj donaciji, koja će u velikoj mjeri poboljašati kvalitet pružanja zdravstvene zaštite pacijentkinjama, a ženama i djevojčicama sa invaliditetom omogućiti pregled u adekvatnim uslovima, koji su prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom.
 
Preglednu ginekološku stolicu, Savez Udruženja Paraplegičara CG i Udruženje paraplegičara Podgorica, sa predstavnicima firme "Farmont", uručiće JZU Domu zdravlja Bijelo Polje, 20. novembra 2023. godine.
 
Izvor: Dom zdravlja Bijelo Polje fb