Raičević: Rekonstrukcija glavnog puta kroz naselje i dogradnja podzemnog prolaza na željezničkoj stanici, problemi koji traže hitno rješavanje (video)

Rekonstrukcija glavnog puta kroz naselje Nedakusi u dužini od kilometer i po, jedan je od prioriteta u narednom periodu, kazao je predsjednik Savjeta MZ Nedakusi, Željko Raičević. Gostujući u emisiji “O mjesnim zajedicama”, Radija Bijelo Polje, on je kazao da je to jedini putni pravac koji  nije do sada rekonastruisan ili nešto urađeno na njemu.

„Poslednjih 15-20 godina isticali smo taj problem kroz sve Programe kao naš prvi prioritetni problem, i tražili da se izvrši rekonstrukcija puta kroz Nedakuse, po uzoru na rekonstrukciju puta u Rasovu, Nikoljcu, Pruškoj, Rasadniku. Nedakuški put koji se nalazi na zaista malom prostoru i zbog samog položaja i postojanja željezničkie stanice koja se nalazi u Nedakusima, u takvom  je stanju da može da se kaže da nije za ljudsku upotrebu. Jednoistavno, put je nikakav i to je prioritet svih prioriteta naše Mjesne zajednice“, naglašava Raičević.

On kaže, da se više puta pokušavalo nešto uraditi, te da je prije tri godine izrađena projektna dokumentacija rekonstrukcije puta, kada je i trebalo da otpočnu radov. „Međutim, sa promjenama kakve su se desile, niko više ne priča o tom putu, a Opština Bijelo Polje sigurno nema novca da krene u takakv poduhvat. Mi tražimo, niko nam se ne odaziva, ali taj put mora da se završi, pa na bilo koji način“, kategoričan je Raičević, dodajući da bi njegova rekonstrukcija koštala oko 600-700 hiljada eura.

Osim rekonstrukcije glavnog puta, Raičević dodaje da planiraju i dogradnju podzemnog prolaza za pješake na glavnoj željezničkoj stanici, nastavak uređenja korita više potoka na području mjesne zajednice, sanaciju pješačkih i automobilskih propusta i podvožnjaka, i drugo.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija:Milan Knežević

Video prenos: Ljilja Brajković

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.