Na Festivalu dramskih amatera Crne Gore, u takmičarskom dijelu osam pozorišnih predstava

U okviru 52. Festivala dramskih amatera Crne Gore, koji će se 13. do 17. juna održati u Bijelom Polju, u takmičarskom dijelu, od 12 prijavljenih pozorišnih predstava biće prikazano osam predstava iz Podgorice, Nikšića, Pljevalja i Bijelog Polja, saopšteno je na današnjoj pres konferenciji, upriličenoj u susret ovoj pozorišnoj svetkovini. 

“Ove godine Festival će imati bogat prateći program u okviru kojeg će biti realizovane izložbe slika, muzički programi, predstave dječjeg dramskog stvaralaštva i predstava u čast nagrađenih. Ovogodišnji festival prati tročlani stručni žiri, koji čine Jovana Bojović dramaturškinja, predsjednica žirija, glumac Omar Bajramspahić i Obrad Nenezić, dramaturg i pozorišni reditelj. Razgovore o predstavama, svakoga dana od 11 časova, vodiće naš poznati novinar i publicista Vanja Kovačević”, saopštila je Slađana Bubanja Merdović, glavni urednik Programa.

Dražen Konatar, umjetnički direktor Centra za kulturu kazao je da će festival početi 13.juna,  izložbom slika “Hrabri novi svijet” sugrađanina Mehmeda Meše Suljevića, profesora likovne kulture u  Gimnaziji “Miloje Dobrašinović”. Nakon toga, u 20 časova uslijediće svečano otvaranje Festivala dramskih amatera Crne Gore, i odmah potom Centar za kulturu Pljevlja izvešće predstavu “San ljetnje noći”,koju je tekstu Vilijama Šekspira režirala Jovana Ljubenović.

            

                     Program Festivala dramskih amatera Crne Gore

 

Ovogodišnji Festival dramskih amatera Crne Gore održava se pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje, a u organizaciji JU Centra za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''.

Tekst: Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić