Adis Sijarić i Iris Leković najbolji na "Montenegro International Guitar Competition" koji je održan u Tivtu (VIDEO)

Gitaristi u klasi profesorice Milene Vračarić Zaimović, Adis Sijarić i Iris Leković okitili su se sa nagradama u svojim kategorijama na "Montenegro International Guitar Competition" koji je održan u Tivtu.

Sijariću je ovo prvo predstavljanje na nekom takmičenju gdje je pokazao talenat i kvalitet i osvojio prvu nagradu sa ocjenom 92.25, dok je Iris Leković zablistala na drugom mjestu sa ocjenom  88.

Ovi talentovani mladi ljudi su u emisiji “Muzički talenti” Radija Bijelo Polje pričali o iskustvima na takmičenjima i svojoj ljubavi prema gitari.

Desetogodišnji Adis je kazao da je uprkos velikoj konkurenciji na takmičenju uspio da odsvira kompozicije i tako zadivi žiri svojim talentom.

“Bila je velika konkurencija, a žiri je ocjenjivao od samog izlaska na binu, postavke gitare, pa sve do tačno odsviranih nota” kazao je Adis.

Iris je treći put da učestvuje na Gitar Festu, gdje je, kao i predhodna dva puta, pokazala svoju virtuelnost na gitari.

“Učestvovala sam na dva Gitar festa gdje sam osvojila prve nagrade sa najvećim brojem poena, a na ovom u Tivtu imala sam 88 poena i veoma sam zadovoljna” istakla je Iris.

Iris i Adis su naveli da ih ljubav prema ovom instrument prati od malih nogu,

“Gitaru sviraju i moj otac i brat kao i bliži rođaci, tako da ni meni nije bilo teško da se opredijelim za taj instrument” kazao je Adis.

I Iris je navela da je od oca naučila da svira gitaru, te da je prvi instrument dobila još kao petogodišnja djevojčica.

“Svidio mi se zvuk i zato sam odlučila da se opredijelim za taj instrument” kazala je Iris.

Inače, oboje su odlični đaci i uspješno se bave sportom.

 

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto i video:Vladimir Jelić

Tonska realizacija:Zoran Rakočević