Opština nastavlja sa finansiranjem servisa gerontodomaćica

Predsjednik Petar Smolović danas je ugostio geronto domaćiće, čiji rad Opština Bijelo Polje godinama podržava obezbjeđivanjem sredstava iz budžeta.

On je sa predstavnicima OO Crvenog krsta potpisao novi ugovor za nastavak projekta geronto domaćica.

Vrijednost projekta iznosi 50.000€ i biće zaposleno osam geroneto domaćica i jedna medicinska sestra.

Predsjednik Smolović je kazao da je kroz tri projekta u Bijelom Polju angažovano 27 geronto domaćica i dvije medicinske sestre koje obilaze preko 200 korisnika.

Koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković zahvalio se lokalnoj samoupravi i predsjedniku Smoloviću u ime korisnika na veoma značajnom projektu, koji će u mnogome olakšati  uslove života sugradjanima starije dobi.

"Lokalna samouprava i opštinski Crveni krst će i u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti starijim sugradjanima, ne samo kroz ovaj program već i kroz niz drugih koje sprovodimo" naveo je Živković.

Geronto domaćice iskazale su zahvalnost predsjedniku Smoloviću i Opštini što su podržali nastavak ovog značajnog projekta. Ugovor su potpisali Predsjednik opštine Petar Smolović i koordinator Crvenog krsta Mašan Živković.

Podsjećamo da gerontodomaćice korisnicima programa pružaju usluge: nabavke hrane, pomoći u pripremi obroka, pomoći pri kretanju, pomoći pri održavanju lične higijene i higijene prostora, pomoći pri plaćanju računa, posredovanje u obezbjeđivanju različitih vrsta usluga za održavanje stana stana i uređaja za domaćinstvo, nabavku ljekova i odvođenje na preglede.

 

Izvor i foto: bijelopolje.co.me