Živković premijerno predstavio knjigu ,,Prvi kontakt i putovanje kroz vrijeme: odabrani eseji i priče“

U okviru VI Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON, večeras je premijerno predstavljena knjiga ,,Prvi kontakt i putovanje kroz vrijeme: odabrani eseji i priče“, profesora Zorana Živkovića.

Jedan od najprevođenijih autora, dobitnik prvog Zlatnog zmaja, profesor Zoran Živković, kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što baš u Bijelom Polju ima priliku da promoviše knjigu koju je objavio međunarodni izdavač ,,Springer“.

,,Čast mi je što večeras imam svjetsku promociju u Bijelom Polju i to u okviru REFESTICON-a, festivala koji zaista svih šest godina dokazuje svoj kvalitet i epitet jednog od najboljih festivala fantastike“, kazao je večeras profesor Živković.

Predstavljajući svoje novo djelo ,,Prvi kontakt i putovanje kroz vrijeme: odabrani eseji i priče“, Živković je kazao da je knjiga podijeljena na dva dijela.

„Prvi čine esejistički moji radovi, dok je drugi zapravo proza. U oba dijela prožeta su putovanjima kroz vrijeme i prvim kontaktima“, pojasnio je on.

Profesor Živković je napomenuo nema mnogo autora koji objedinjuju ta dva pola, što je i međunarodnog izdavača ,,Springer“ motivisalo da u ediciji „Nauka i fantatsika“ objavi i moju knjigu ,,Prvi kontakt i putovanje kroz vreme: odabrani eseji i priče“.

Zoran Živković autor je više od 30 proznih i esejističkih djela, prevodi naslova objavljeni su mu širom svijeta, a brojnim međunarodnim nagrada i priznanjima dodao je i titulu Evropskog velemajstora, koja mu je uručena prošle godine za ukupan doprinos žanru naučne fantastike.

Autorke: Sanja Čujović i Eldina Idrizović

Foto: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE