Promovisane zbirke ,,Greška u koracima” i ,,Priče o manjinama”

U okviru VI Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON danas su u bjelopoljskom Centru za kulturu promovisane zbirke ,,Greška u koracima” i ,,priče o manjinama”, izdate u okviru Istrakona i Festivala fantastične književnosti iz Pazina.

O pomenutim zbirkama danas je govorio jedan od organizatora Istrakona, Mirko Grdinić, koji je kazao da obje sadrže jako kvalitetne priče, koje je izabrao stručni žiri.

Zbirka ,,Greške u koracima” 17. je izdata u okviru Istrakona, a priče objavljene u njoj su forme kratke novinarske priče, kazao je Grdinić.

,,Većina priča je o tome kakoje neko u nekom trenutku napravio grešku u koracima, koja je promijenila cijelu paradigm priče, što je i odredilo njen naziv”, ističe Grdinić, dodajući da je teško bilo odabrati najbolje.

Govoreći o zbirci ,,Priče o manjinama” on je kazao da i ova kao i sve prethodne vezana za posebnost Istre.

,,U Istri oduvijek žive i određeni manjinski narodi, tako da se ova tema sama nametnula. Težimo da se te manjine uklope i to je bio motiv koji nas je naveo da ovu zbirku posvetimo upravo manjinama”, rekao je Grdinić, napominjući da su zbirku izdali u partnerrstvu sa Vijećem srpske nacionalne manjine.

Na promociji zbirki svoje priče predstavili su Dragić Rabrenović, Marko Vujović kao i Relja Antonić.

Autorke: Sanja Čujović i Eldina Idrizović

Foto: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE