Vujisić: Titula najboljeg studenta prija, ali nosi i veliku odgovornost (audio)

Bjelopoljka Monika Vujisić, najbolja je studentkinja na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, a kako je kazala u emisiji ,,Student“, Radija Bijelo Polje, ova titula prija, ali i nosi veliku odgovornost.

Vujisić je u telefonskom razgovoru istakla da je slikarstvo njena ljubav odmalena, da je zbog toga srećna i da se samo u tome pronalazi.

,,Imam potrebu za slikarstvom, da posmatram stvari i da ih transformišem. Slikarstvu pristupam sa potpunom pristunošću, jer kada se oko, um i ruka sjedine i prepuste toj tehnici, pokušavaju da je osvijeste. Nakon dobijene nagrade osjećam kao da sve moram bolje da radim, to je velika odgovornost, jer ne želim da razočaram ni sebe, a ni druge. Jesam mnogo radila i trudila se, ali nemam taj osjećaj da sam se nečega odrekla zarad dobrih rezultata. Uvijek sam imala na umu da postignem dobar uspjeh na fakultetu, jer ne želim da propustim tu jedinstvenu priliku koja mi se pruža“, dodala je Vujisić.

Monika završava osnovne studije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

,,Završila sam i jednu godinu grafičkog dizajna na Univerzitetu Donja Gorica, potom sam napravila pauzu, razmišljajući da se premjestim na smjer vajarstvo, jer na prvoj godini nijesam znala šta ja pravo za mene. Uvijek se vraćam na one riječi da ,,ukoliko nijeste sigurni šta da radite, prisjetitie se šta ste radili kada ste bili dijete“, a ja sam uvijek crtala i slikala, i drago mi je što nijesam ,,pobjegla“ od toga“, iskrena je Vujisić u emisiji ,,Student“.

Monika je najveću podršklu imala od roditelja. Još uvijek, kaže, nije odlučila šta nakon osnovnih studija.

,,Čekam da se završi proces treće godine, pa da odlučim šta nakon toga“, dodala je ona.

Završila je Gimnaziju ,,Miloje Dobrašinović“, a tokom tog perioda, ističe, konstantno je crtala.

,,Meni je žao jer se nijesam više posvetila srednjoj školi, i nijesam ,,upila“ svo to dragocjeno znanje, ja sam stalno crtala i samo to me je interesovalo“, kazala je u emisiji ,,Student“.

Poručuje mladima da upišu ono što žele i osjećaju, a da nikako ne bježe, zbog drugačijih mišljenja.

Zbog nestanka električne energije emisiju "Student" nijesmo bili u mogućnosti da emitujemo u predviđenom terminu, pa je možete poslušati na internet platformama Radija Bijelo Polje.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: privatna arhiva

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević