Maskenbal Princ i princeza i po neki vitez u utorak 12. juna na gradskom trgu

Šesti Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON 2018 održaće se od 14. do 17. juna u Bijelom Polju, u organizaciji Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje.

Početak je zvanično zakazan za 14. jun, a  aktivnosti u susret Festivalu počinju već od utorka, 12. juna, u 12 časova na gradskom trgu, maskenbalom pod nazivom "Princ i princeza i poneki vitez". Učesnici događaja biće učenici bjelopoljskih osnovnih škola, i on će svojim maskama pokušati da nas na kratko vrate u srednji vijek.

Pored maskenbala, ljubitelji fantastike imaće priliku da uživaju u više od 30 događaja, promocijama partnerskih festivala, zbirki i romana poznatih književnika iz Crne Gore i regiona, i izložbama.

Festival kao i cjelokupni projekat obuhvata više segmenata - književnost, nauku i teoriju, kulturno-umjetničke,  ali i zabavne sadržaje, a predstaviće se gosti iz pet država, odnosno iz više od 20 gradova iz cijelog regiona, osam partnerskih festivala, oko 30 pisaca iz država okruženja, i oko 200 mališana iz bjelopoljskih osnovnih škola i vrtića.

Maskenbal i ostale događaje, ljubitelji fantastike će moći da prate uživo na veb portalu radiobijelopolje.me, refesticon.com i fecebook stranicama Radio Bijelo Polje i Refesticon.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje