Glumačka družina ,,Sinhro" iz Podgorice izvela predstavu ,,Kontrolni“

U okviru 48. Festivala dramskih amatera, večeras je odigrana predstava ,,Kontrolni“, koju jepo tekstu Milene Depolo, a u režiji Đorđija Tatića, izvela glumačka družina ,,Sinhro“ iz Podgorice.

Komad donosi priču o mladim ljudima koji su odbačeni od strane roditelja, i prikazuje sve situacije kroz koje tada prolaze.

,,Zaista sam zadovoljan onim što su glumci prikazali, kao i uvijek do sada, jer oni šta god rade – to je sjajno. Kada sam radio predstavu koja govori o djeci koja su ostavljena, došao sam na ideju da radim nešto drugačije, što će prikazati sve ono šta dovodi do toga da budu oduzeta roditeljima, ili da se udalje od istih", kazao je za naš Radio, reditelj, Đorđije Tatić. 

Tatić navodi da svi koji dođu na festival očekuju neku nagradu, ali kako ističe, uvjeren je da se radi o kvalitetnoj predstavi, o kojoj će poslednju riječ dati stručni žiri. 

Tokom predstave na veoma zahtjevan način mladi glumci prikazuju teške i stresne situacije kroz koje prolazi većina porodica u našem okruženju, a mnoge scene zavrijedile su aplauze publike.

Mlada glumica, Bogdana Kostić tumačima je lik djevojčice koja je postepeno oponašala svoju drugaricu u stvarima koje su neprimjerene. Ona je za Radio Bijelo Polje kazala da joj je u početku bilo teško da dočara lik, ali da je vremenom uspjela u tome.

,,Lijepe utiske nosim iz Bijelog Polja, ljudi su divni, a u takmičarskom dijelu nadamo se najboljem“, ističe Bogdana, kojoj je večeras i pripala nagrada za najbolju žensku ulogu u predstavi.

Za najbolja mušku ulogu u predstavi proglašen je mladi glumac Vuk Vujisić, koji je tumačio lik tinejdžera koji koristi drogu. Kako je kazao glumom se bavi već sedam godina, a samo učešće na Festivalu dramskih amatera za njega je novo i lijepo iskustvo.

Zahvalnicu za učešće na ovogodišnjem Festivalu dramskih amatera Crne Gore, mladim glumcima uručio je Predrag Vukojević, glumac bjelopoljskog pozorišta.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE