48. FDA: Glumci iz Podgorice izveli predstavu ,,Dobro veče, Montenegro“

Predstava ,,Dobro veče, Montenegro“, u izvođenju Studentskog teatra iz Podgorice, koju je po tekstu Dragana Koprivice režirala Adriana Žolja Bošković, izvedena je večeras u okviru festivala dramskih amatera.

Tekst donosi priču o izbjeglici sa Bliskog istoka, ženi koja tokom migrantske krize stiže u Crnu Goru, odakle joj je i porijeklo.

,,Jedna moja lijepa, rodoljubiva Crnogorska priča, i vjerujem da će predstava doživjeti uspjeh, a bjelopoljska publika koja je prefinjena, uvijek reaguje na prave stvari, što je bio slučaj i večeras. Ovim putem pozdravljam i rediteljku Bošković, kojoj je ovo treće potpisivanje režije, i drago mi je što mlađe kolege od mene preuzimaju rediteljsku palicu“,kazao je za Radio Bijelo Polje, tekstopisac komada, Dragan Koprivica.

Glavnu ulogu migrantkinje koja je stigla u Crnu Goru, u autentičnoj odjeći i sa hidžabom tumačila je sjajna Nikoleta Radević, a potresna melodrama na kraju se pretvara u dramu sa puno smijeha, koja je oduševila prisutne ljubitelje pozorišta.

,,Svakako da bi bilo dobro dobiti nagradu, ali bitno je učestvovati na festivalu u Bijelom Polju , jer je samo učešće -  nagrada“, dodaje Koprivica.

Glumcima iz Podgorice zahvalnicu za učešće na ovogodišnjem Festivalu dramskih amatera Crne Gore, uručio je glumac Petar Novaković.

Ranije danas, u okviru pratećeg programa festivala, glumci Dječije scene bjelopoljskog pozorišta odigrali su predstavu ,,Sujevjerje“, koju su po tekstu Slobodana Zorana Obradovića, režirali Nada Pavićević i Izet Mulabegović.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE