Bjelopoljsko Udruženje paraplegičara organizuje Savjetovalište za OSI (video)

Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac već šest mjeseci realizuje projekat „Uspostavljanje savjetovalište za OSI i njihove porodice“, čiji je cilj  pružanje usluga psihološkog osnaživanja OSI i njihovih porodica i obezbjeđivanja uslova za kvalitetniji i sadržajniji život i rad osoba sa invaliditetom.

Gostujući u emisiji „Suživot“ Radija Bijelo Polje, Milka Stojanović, direktorica Udruženja, kazala je da se projekat realizuje u saradnji sa Udruženjem mladih volontera „ISKRA“.

„Opšti cilj projekta je doprinos u povećanju socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom i njihovo osnaživanje za aktivno učešće u razvoju društva na osnovama jednakosti. Osim organizovanja  savjetovališta, planirali smo povećanje mobilnosti i samostalnosti OSI kroz individualne seanse sa psihologom, povećanje nivoa svijesti OSI o njihovim sposobnostima i mogućnostima integracije u društvo, te podizanje svijesti šire zajednice o mogućnostima i potrebama OSI kroz promociju Zakona o zabrani diskriminacije lica sa invaliditetom“, ističe Stojanović.

Ona podsjeća da je za potrebe Savjetovališta adaptiran prostor površine 35 kvadrata, koji je Opšta bolnica ustupila Udruženju, u dijelu stare zgrade.  Savjetovalište će raditi svakodnevno od osam do 16 časova, a psiho-socijalnu podršku OSI i njihovim porodicama pružaće psiholog kroz organizovanje individualnih seansi koje će trajati 12 sati nedjeljno.

Inače, projekat „Uspostavljanje savjetovalište za OSI i njihove porodice“, finansijski je podržan  od opštinske  Komisije za raspodjelu sredstava.

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Tekst: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

Foto i video: Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje