„Dani nauke i inovacije“: Učenici zatonske škole „Braća Ribar“ posjetiće "Akvarijum Boka"

Učenici devetog razreda zatonske škole „Braća Ribar“ posjetiće u petak, 30. septembra, "Akvarijum Boka", u okviru festivala „Dani nauke i inovacije“, saopštili je v.d. direktora ove obrazovne ustanove, Ankica Baltić.

Ona je istakla da će Centar za zaštitu biodiverziteta Jadrana - „Akvarijum Boka“ u Kotoru otvoriti svoja vrata za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Crne Gore.

„Program posjete obuhvatiće oblizak ’Akvarijuma Boka’ uz upoznavanje sa biodiverzitetom Jadranskog mora, interesantnim činjenicama o  morskim organizmima u okviru samog akvarijuma. Takođe, planirano je i predavanje o osnovnim odlikama morskog ekosistema Jadranskog mora, kao i izložba“, kazala je v.d. direktora OŠ „Braća Ribar“.

Baltić je napomenula da manifestaciju „Dani nauke i inovacije“ organizuje Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, od 29. septembra do 2. oktobra.

„Program manifestacije će obuhvatiti širok spektar događaja, izložbi, radionica, prezentacija, panela, na kojima će učestvovati  javne institucije, državni i privatni univerziteti i fakulteti, nevladine organizacije...“, dodala je ona.

Sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Haris Malagić, saopštio je da je Opština Bijelo Polje obezbijedila besplatan prevoz za 30 učenika zatonske škole, koji će posjetiti "Akvarijum Boka".

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: OŠ „Braća Ribar“

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE