Udruženje preduzetnica CG pokreće novi projekat “Vjerujem da mogu”

Udruženje preduzetnica Crne Gore pokreće novi projekat “Vjerujem da mogu”, u okviru kojeg će šest lica sa invaliditetom biti obučeno za zanimanja kuvar i konobar, saopšteno je na današnjoj konferenciji održanoj u hotelu “Franca”.

Projekat “Vjerujem da mogu” pružiće šansu licima sa invaliditetom sa sjevera Crne Gore, koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, da steknu nove vještine i znanja.

“Šest lica sa invaliditetom će obavljati praksu u preduzeću “HD Farm” Bijelo Polje, a nakon završene obuke sva lica će biti zapošljena na period od šet mjeseci. Pored osposobljavanja za ova zanimanja, mi želimo da lica sa invaliditetom uključimo u sve društvene tokove, kako bipostali ravnopravni članovi društva”, saopštila je danas predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović.

On je istakla da je projektom predviđeno da se i nakon njegovog završetka  licima sa invaliditetom produži radni odnos na još šest mjeseci, tako da će odabrani kandidati steći radno iskustvo u trajanju od godinu dana.

Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović kazala je da će tokom trajanja projekta “Vjerujem da mogu” biti aktivna i online platofrma za lica sa invaliditetom.

“Pored obuke za zanimanja konobar i kuvar, želimo da OSI osposobimo i za surfovanje internetom.  Akcenat će biti na pronalaženje informacija o zanimanja kojima će se baviti, a tako ćemo promovisati i Slow Food”, navela je Dautović, napominjući da je interesovanje za učešće u projektu veliko.

U okviru projekta “Vjerujem da mogu” u Bijelom Polju će biti organizovan i sajam, saopštio je na konferenciji Musa Ramović, predsjednik NVO “Kisjele vode”.

“Sajam će biti dobra prilika da lica sa invaliditetom, koja su učestvovalu u projektu, prikažu svoja umijeća i sve ono što su naučili tokom obuke”, rekao je Ramović.

Projekat  “Vjerujem da mogu” realizuje Udruženje preduzetnica Crne Gore, u saradnji sa  NVO “Spirit Art Montenegro”, NVO “Kisjele vode”, kao i preduzećem  “HD Farm” Bijelo Polje, a podržan je od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Drako Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE