Predstava ,,Sujevjerje” izvedena večeras u Centru za kulturu

Predstava ,,Sujevjerje”,  koju su po tekstu Slobodana Zorana Obradovića režirali Nada Pavićević i Izet Mulabegović, izvedena je večeras u velikoj sali Centra za kulturu.

Predstavu su izveli glumci Dječje scene pozorišta, a komad donosi priču o djeci koja brzo uočavaju da je sujevjerje zapravo laž i obmanjivanje, ali može poslužiti i kao igra.

Profesorica i rediteljka, Nada Pavićević, kazala je za Radio Bijelo Polje da su zadovoljni reakcijama publike, ali i izvedbom djece, koja su, kako ističe, bila sjajna.

,,Tekst je dobar, njihova gluma je bila dobra, samo mi je žao što nije bilo više publike, ali u narednom periodu ćemo reprizirati predstavu tako da se nadam da će naići na oduševljenje”, istakla je Pavićević.

Drama za djecu u kojoj su svi akteri od tekstopisca, režisera i glumaca iz našeg grada, govori o djeci koja brzo uočavaju prevaru koju nudi odrastao čovjek.

Mladi glumac Alen Heldić, kazao je da su predstavu spremali od septembra, ali nakon premijere ističe da se trud isplatio.

,,Zahvalio bih se našim profesorima Nadi i Izetu, koji nam pružaju podršku i uče nas svemu onome što jeste pozorište. Mnogo mi se sviđa što smo iskoristili i svjetlosne efekte tokom premijere. Nadam se da se komad svidio publici”, dodaje Heldić.

Projekat koji realizuje Centar za djelatnosti kulture Bijelo Polje, sastojao se od objavljivanja knjige – drame u tri čina, bjelopoljskog pisca za djecu Slobodana Zorana Obradovića i pozorišne predstave koja je večeras izvedena.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE