VI REFESTICON od 14. do 17. juna u Bijelom Polju

Šesti Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON 2018 održaće se od 14. do 17. juna u Bijelom Polju, u organizaciji Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje.

‘’Tokom četiri dana planiramo da građanima Bijelog Polja i našim gostima iz država okruženja dočaramo srednji vijek u festivalskoj atmosferi kroz brojne književne i kulturno-umjetničke sadržaje’’, rekao je jedan od utemeljivača festivala, direktor radija Dragić Rabrenović.

‘’Sa ciljem da doprinosemo očuvanju i promociji crnogorskog kulturnog nasljeđa i dobrosusjedskih odnosa, festival smo posvetili vladarkama Mari Crnojević, Katarini Kosača i Milici Hrebeljanović koje su naš region povezivale još u srednjem vijeku’’ ističe Rabrenović.

Organizatori Šestog REFESTICON-a najavljuju promocije zbirki partnerskih festivala SFeraKon (Zagreb), Art-Anima (Beograd), TolkiNiš (Niš), Istrakon i FFK (Pazin), FanFest (Celje) i poznatih autora iz Crne Gore i regiona među kojima su Slobodan Vukanović, Branislav Janković, Anto Zirdum, Vanja Spirin i drugi.

‘’Osim književnih programa po prvi put ćemo u našem gradu organizovati naučnu tribinu o tri vladarke i životu u srednjem vijeku, foto izložbu stećaka, koncert ansambla Fugato, promociju Hercegnovskog strip festivala, dječji maskenbal i performanse vitezova Zmajeva griva iz Niša i kosplejera Beokona iz Beograda’’, navode organizatori.

Šesti Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON odražava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Bijelo Polje, a u saradnji sa javnim ustanovama i brojnim partnerima iz Bijelog Polja i regiona.

Autorka: Sanja Čujović

Ilustracija: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SAWEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE