Guberinić: Ostvarili smo naše planove i ekonomski ojačali šest OSI (video)

Obučavajući šest osoba sa invaliditetom za računovodstvene poslove i potpisivanje dva ugovora o radu nakon završene obuke,  potvrda je da smo ostvarili cilj koji smo planirali kada smo prije desetak mjeseci otpočeli projekat “Radna i socijalna integracija OSI”, kazala je Lidija Guberinić, predsjednica Udruženja oboljelih od multipleskleroze.

Gostujući sa Samirom Grbović, asistenticom na projektu, u emisiji “Suživot” Radija Bijelo Polje, Guberinić je podsjetila da je to udruženje u saradnji sa bjelopoljskim računovodstvenim agencijama Bilans biro i Business K, od polovine prošle godine aktivno  radilo na radnoj afirmaciji osoba sa invaliditetom i prevenciji njihove socijalne isključenosti.

“Rezultati projekta “Radna i socijalna integracija OSI” već su vidljivi, a o njegovoj uspješnosti najbolje govori to što je šest lica bilo radno angažovano na period od pet mjeseci, a po završetku projekta biće zapošljena dva lica sa  invaliditetom. Ponosni smo na činjenicu da smo uspješno realizovali sve što smo planirali projektnim aktivnostima. Profesionalno smo obučili  šest lica i pružili im potrebna  znanja i vještine, a u našem udruženju će biti zaposlena jedna osoba.  Uspostavili smo i odličnu saradnju sa privatnim biznis sektorom, što će nam mnogo značiti i za buduće projekte”, kazala je koordinatorka projektai predsjednica Udruženje oboljelih od multipleskleroze Lidija Guberinić.

Projekat “Radna i socijalna integracija OSI”  finansijski finansiran od Zavoda za zapošljavanje koji je Udruženju oboljelih od mulitipleskleroze pružao  i  mentorsku i savjetodavnu podršku,  kao  i Lokalnoj upravi koja  godinam s posebnim senzibilitetom podržava rad ovog udruženja.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Drako Braič

Audio obrada: Sanida Kajević

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE