Učenici bjelopoljske muzičke škole uspješni u Herceg Novom

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje, kao i profesori, osvojili su brojne nagrade i pohvale na 45. Festivalu mladih muzičara Crne Gore, koji je održan do 27. aprila u Herceg Novom.

Polaznici ove škole ukupno su osvojili sedam zlatnih lira, četiri srebrne, isti broj bronzanih i toliko pohvala, što dokazuje uspješnost ovog kolektiva, saopšteno je na današnjoj press konferenciji održanoj u galeriji Centra za kulturu.

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, kazala je da je na festivalu učestvovalo 720 učenika raspoređenih u 11 disciplina, horsko pjevanje, gudački instrumenti, gitare, standardna, klavirska i kombinovana dua, kao i vokalno instrumentalni sastavi.

,,Ovo takmičenje je jako bitno za budući rad naših učenika i profesora, jer je u našoj školi zastupljen timski rad profesora koji sarađuju i spremaju učenike sa svih odsjeka. Od 14 muzičkih škola u Crnoj Gori, naš hor je već 17 godina najbolji, što smo potvrdili i ove godine osvojivši ,,Zlatnu liru“, istakla je Hot.

Ona je pohvalila rad svih profesora u školi, koji rade sa 224 učenika, i kazala da je ovo za njih najuspješnija godina do sada.

Polaznici hora, njih 50 u sastavu predstavili su se sa četiri kompozicije, i u konkurenciji od pet horova mladi sugrađani ukupno su osvojili 98 od maksimalnih 100 bodova, pod dirigentskom palicom Jelene Đaković.

,,Veoma sam srećna, jer već od 2002. godine osvajamo prva mjesta, i to je za nas veliki uspjeh. Ponosna sam na moje učenike, jer su oni zajedno sa mnom imali podjednaku odgovornost kako ćemo se predstaviti, ali naravno na kraju se naš trud isplatio”, kazala je dirigent Jelena Đaković, i čestitala učenicima zlatnu liru.

Ona je naglasila onima koji ostaju u horu – da nastave ovim putem, a onima koji napuštaju školu – da im i dalje u životu bude samo pjesma.

Profesorica Slađana Furundžić, kazala je da su ponosni na nagrade, koje su, kako ističe, donekle očekivane, ali tek kada su uručene – osjeća se pravo zadovoljstvo koje potvrđuje da se trud i zalaganje zaista isplati.

Zlatne lire osvojili su: Ajša Badžić(flauta) i Emin Pilica(gitara); Matija Veličković (gitara) i Vladimir Kuč (flauta); Dječiji hor BP; Sara Kurgaš (gitara); Anja Cmiljanić; Emina Višnjić (violina); Laura Miladinović (klavir) i Vladimir Kuč (flauta).

Srebrne lire: klavirski duo Larisa Martinović i Adrijan Štulić; Lana Španjević (flauta) i Marija Čuljković (klavir); Jana Perović (violina) i Tarik Hadžajlić.

Vladimir Kuč učenik je šestog razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje, a na takmičenju u Herceg Novom osvojio je dvije zlatne lire, jednu sa Matijom Veličkovićem a drugu sa Laurom Miladinović. Pored ovih nagrada, Kuč je i na Guitar fest-u osvojio prvo mjesto, 99 bodova, takođe sa Veličkovićem. On dodaje da će uzeti učešće I na takmičenju u Tivtu, koje će biti održano ovog mjeseca.

Sredinom maja učenici koji su osvojili nagrade na takmičenju u Herceg Novom održaće koncert u našem gradu.

Larisa Martinović, i Aldin Štulić učenici devetog razreda Muzičke škole, na ovogodišnjem takmičenju osvojili su srebrnu liru. Kako su istakli, ovo je za njih veliki uspjeh, obzirom da ove godine završavaju Muzičku školu, ponosni su na sve osvojene nagrade, i srećni jer su stekli mnogo prijatelja.

Bronzane lire: Balša Jovanović (harmonika); Anida Pilica (flauta) i Anja Cmiljanić (gitara); Emina Višnjić (vioina) I Slađa Femič (gitara); Elid Pilica (harmonika).

Pohvale su dobili Helena Fatić, Jovana Obradović, Slađa Femić, kombinovani duo Ivana Mrdak i Jovana Obradović.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić; Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE