U okviru projekta “Zapošljavanjem do integracije” zaposlene četiri OSI

Cilj projekta “Zapošljavanjem do integracije” koji je realizovao Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“ u partnerstvu sa  mojkovačkim Dnevnim centrom, a uz finansijku podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, jeste prevencija socijalne isključenosti osoba sa invaliditetom i njihovo zapošljavanje, kazao je direktor „Tise“, Ensad Omerović.

Govoreći na završnoj pres konferenciji, koja je tim povodom održana u hotelu „Franca“, Omerović istakao da je projekat bio namijenjen nezaposlenim osobama sa invaliditetom, koji su dodatnom edukacijom unaprijedili  znanje i poboljšali svoje profesionalne vještine.

„U okviru projekta obučili smo četiri osobe sa invaliditetom za rad na radno mjesto pomoćni radni terapeut u radno-okupacionim radionicama i dvije osobe za rad na poslovima negovateljice u Maloj grupnoj zajednici, a OSI su dobile mogućnost ličnog napretka, socijalizacije i integracije, zapošljavanja, obučavanja kao i mogućnosti razvijanja socijalnih i kreativnih vještina“, naglasio je Omerović.

Slađana Nedović, direktorica Biroa rada Bijelo Polje,  istakla je da je ovo još jedan u nizu uspješno realizovanih projekata, koji su finasirani od strane Zavoda za zapošljavanje.

„Svrha ovih projekata jeste upravo to, da se lica sa invaliditetom „pronađu“ na poslovima i radnim zadacima na kojima mogu dati maksimum, a da pri tom njihove preostale sposobnosti, ne budu ugrožene. Nadam se da će u budućnosti biti još sličnih projekata, koji će prije svega uključiti institucije koje mogu dati specifične usluge osobama sa invaliditetom, kao što je bio slučaj sa „Tisom“, koja je poseban doprinos dala psihološkom osnaživanju ovih osoba“, kazala je Nedović.

I Tijana Marković, predstavnica Dnevnog centra iz Mojkovca, izrazila je zahvalnost što su predstavnici te ustanove, drugi put zaredom imali priliku da budu dio tima koji je uspješno realizovao projekat „Zapošljavanjem do integracije“.

 

Autorka:Tanja Dangubić

Foto:Vladimir Jelić

 

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje