Ksenija Vukojević i Damjan Drobnjak pobjednici XXI smotre besjedništva

Opštinska smotra besjedništva učenika bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola, XXI po redu, završena je danas u Centru za kulturu uručenjem zahvalnica i nagrada učesnicima.

Na ovogodišnjoj smotri učešće je uzelo 19 učenika, koji su se predstavili besjedama biranim po svom izboru, uz pomoć profesora – mentora.

U konkurenciji srednjih škola, prva tri mjesta pripala su učenicima Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović”, pa je prvo mjesto osvojila učenica četvrtog razreda, Ksenija Vukojević, drugo je pripalo učenici trećeg razreda Nadini Salemović, a treće je osvojio učenik četvrtog razreda Mile Petrić.

O najboljima danas je odlučivao stručni žiri u sastavu, predsjednica žirija novinarka Jadranka Ćetković, i članovi rukovodilac Narodne bibliotke u Bijelom Polju, Edin Smailović i profesor književnosti Radoman Čečović. Čečović je kazao za Radio Bijelo Polje, da su učenici veoma dobri u besjedništvu, i da ih je obradovao veliki broj učesnika.

,,Njegovati besjedu znači biti svjestan ljepote riječi i snage jhezika, koju su danas učesnici pokazali. Raduje što svjesno i veoma dobro rade na njegovanju besjede kao žanra, bivajući iz godine u godinu konkurentniji sa mnogo boljim tekstovima koje govore, tako da je žiri imao težak zadatak da odluči kome će pripasti prve nagrade”, istakao je Čečović, dodajući da se nada da će u budućnosti biti dobri retoričari.

U konkurenciji osnovnih škola, prvo mjesto osvojio je učenik sedmog razreda OŠ ,,Marko Miljanov”, Damjan Drobnjak, drugo učenica devetog razreda OŠ ,,Risto Ratković”, Nikolina Karišik, a treće mjesto ravnopravno su podijelile učenice devetog razreda OŠ ,,Dušan Korać”, Nerma Idrizović i Staša Peković.

Ksenija Vukojević, već četiri godine učestvuje na smotri besjedništva, a danas se predstavila besjedom ,,CUI BONO”. Ona je za Radio Bijelo Polje kazala da nije htejla odustati dok nije osvojila nagradu, što joj je ove godine pošlo za rukom.  

,,Imala sam tremu dok sam govorila besjedu, ali mi je drago što sam istrajala u svojoj odluci. Zahvaljujujem se mentorki, profesorici Rajki Minić koja mi je pružala podršku. Vršnjacima bih poručila da izađu i kažu ono što zaista misle, jer sloboda govora je osnova koja se njeguje na ovom takmičenju”, istakla je Vukojević.

Učesnici u kategoriji srednjih škola: Vladan Vukić, Ksenija Vukojević, Asija Idrizović, Miloš Janketić, Iva Kljajević, Mile Petrić, Nadina Salemović, Ezrema Ćorović I Damir Crnovršanin.

Učesnici u kategoriji osnovnih škola: Dragana Došljak, Damjan Drobnjak, Marijana Žujović, Nerma Idrizović, Danina Kadić, Nikolina Karišik, Rijalda Kos, Meliha Omerović, Staša Peković i Ognjen Šćekić.

Organizator XXI smotre besjedništva je JU Centar za djelatnosti kulture ''Vojislav Bulatović - Strunjo''.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić; Darko Braič; Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE