Predstava ,,Hor bečkih dečaka” zavrijedila ovacije bjelopoljske publike

Predstava ''Hor bečkih dečaka'', po tekstu  Miroljuba Nedovića, u režiji i adaptaciji Irfana  Mensura, izvedena je večeras u Centru za kulturu.

Komad donosi priču o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a istovremeno se bore za sadašnjost, za godinu dana odigrana je 60 puta što potvrđuje njen kvalitet. 

Istaknuti glumac, Predrag Ejdus, tumači lik čovjeka koji je žrtva tranzicije, i koji se ne snalazi u promjenama društvenog sistema, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, zadovoljan je reakcijama publike u Bijelom Polju, koja je glumce sa scene ispratila brojnim ovacijama.

,,Igrali smo pred različitom publikom širom regiona, i u inostranstvu, tako da je reakcija uvijek ista što je bio slučaj i večeras. Razlog tome je što je tema univerzalna, ona dodiruje sve društvene slojeve, sav naš narod koji živi jedno vrijeme koje je vrsta beskrajne tranzicije, u kojoj svi čekaju izlaz iz ,,tunela” – a on nikako da dođe”, istakao je Ejdus.

On smatra da gledaoci ipak shvataju problem koji priča donosi kroz komediju, dramu ali i tragediju.

Radnja se odvija usred jednog podruma u Beču, u kojem žive dva muškarca sa naših prostora, bez prozora i dnevnog svjetla.

,,Mislim da smo večeras uspostavili dobru komunikaciju sa publikom, jer svakako oni kroz predstavu prepoznaju sebe, svoj problem i sistem razmišljanja. Tekst sam vidio prije nekoliko godina, i shvatio da se od njega može napraviti jedno lijepo i prijatno pozorište koje će zainteresovati, nasmijati a možda nekoga i rastužiti. Bez obzira na sav smijeh tokom predstave, mislim da će mnogi razmisliti o onome o čemu smo pričali, jer izgleda živimo u takvom vremenu gdje je jedini izlaz smijati se samom sebi, jer tako je najbolje prebroditi teškoće u kojima se nalazimo”, kazao je glumac, režiser predstave Ifran Mensur.

On je nakon odigrane predstave mladima poručio da ukoliko ovdje žele da se bave ovim poslom – da bježe dalje, ali kako ističe, u dubini duše ipak bi volio da se bave ovim poslom.

U  predstavi igrali Predrag  Ejdus, Boda Ninković i Irfan Mensur.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE