Proizvodi „Zlatne radionice“ dostupni na bjelopoljskom tržištu (video)

Udruženje  paraplegičara  Bijelo Polje, otvorilo je početkom marta   promotivni  prodajni objekat u zgradi Crvenog krsta, unapređujući na taj način poslovanje Zaštitne radionice „Zlatne ruke„ i obezbjeđujući tržište za plasman svojih  proizvoda, kazao je Marko Stojanović, gostujući u emisiji „Suživot“, Radija Bijelo Polje.

„Početkom godine Udruženje paraplegičara, odlučilo  je da veliki problem plasmana proizvoda koje su izradile vrijedne ruke osoba sa invaliidtetom,  riješi otvaranjem promotivno prodajnog objekta. Na taj način pokušavamo da zauzmemo svoje mjesto na tržištu, ali  nije lako, jer je velika konkurencija pogotovo u tekstilnoj industriji. Kada su u pitanju proizvodi od heljdine ljuspice, poklon galerija, ukrasi i nakit, u tom dijelu smo jedinstveni, jer osobe sa invaliditetom svaki proizvod naprave unikatnim. Kada dođete i kupite nešto, biće vam još draže ako znate da ste kupili nešto unikatno. I cijene su pristupačne, pa se  nadam se da ćemo biti u boljem položaju na tržištu nego do sada“, kazao je Stojanović, dodajući da je svaki proizvod izrađen sa puno ljubavi i strpljenja.

Stojanović je naglasio da je u  prodajnom objektu trenutno   zaposlena jedna osoba,  ali se u Udruženju nadaju da će projektnim aktivnostima i u saradnji sa Zavodom za zapošljavane stvoriti  uslove za zapošljavanje još osoba sa invaliditetom i  proširenje proizvodnje. 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Teskt: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija:Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje