Zbirke ,,Regia fantastica 5” i ,,Regia fantastica 6” opet okupile autore iz regiona

Zbirke fantastičnih priča autora iz regiona ,,Regia fantastica 5”, i ,,Regia fantastica 6”, predstavljene su u okviru devetog fesivala fantastične književnosti REFESTICON, koji se održava u Bijelom Polju.

Petu antologiju naučne fantastike, fantazja I horora, čini 28 priča, a posvećena je piscu naučne fantastike Reju Bredberiju.

,,U njoj su zastupljeni autori od Slovenije do Makedonije, njih 28 sa različitim pričama I različitim pristupima o zadatoj temi. Rej Bredberi, autor koji je pisao široko, od utopije do distopije, pa do naučne fantastike, I tako da je svako mogao da pronađe bar u nekom segment njegovog stvaralaštva”, kazao je pisac fantastične nkjiževnosti i sekretar Udruženja fanova naučne fantastike, Tihomir Jovanović.

Kada je riječ o zbirci ,,Regia fantastica 6”, Jovanović je istakao da je zadatak autor bio da nastave nezavršenu priču Edgara Alana Poa, Svetinoik.

,,Iako su svi zanteresovani dobili isti početak priče, svi su je završili na svoj način, što je I najveće bogatstvo ove zbirke”, kazao je Jovanović.

 

Autorka: Sanja Dulović i Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić