Promocija REFESTICON-a na partnerskom festivalu u Nišu

Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON biće promovisan na partnerskom festivalu “TolkiNiš 2018”, koji će se 14. i 15. aprila po prvi put održati u Nišu.

U sklopu programa koji obuhvata predavanja, radionice, promocije književnnika i izdavačkih kuća, posebno će se govoriti o festivalima u regionu posvećenih fantastici, među kojima je i jedini festival takve vrste u Crnoj Gori.

“Festival u Nišu odlična je prilika za predstavljanje REFESTICON-a  i  izdavačke djelatnosti u sklopu koje je do sada objavljeno 11 naslova. Govorićemo o predstojećem festivalu koji se po šesti put održava u našem gradu, a čija je ovogodišnja tema Trium reginarum, odnosno tri vladarke iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine”, kazao je direktor Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, Dragić Rabrenović.

“U Nišu ćemo govoriti o značaju umrežavanja književnika i institucija kulture, čija je zajednička ideja promocija kulturne baštine država u regionu, kroz popularizaciju i afirmaciju fantastike u svim umjetnostima”, dodao je jedan od utemeljivača bjelopoljskog festivala.

Rabrenović je podsjetio da već godinama unazad imaju odličnu saradnju sa književnicima iz Niša, među kojima je i Branislav Janković, prošlogodišnji član žirija za festivalsku zbirku kratkih priča.

On je istakao da je “TolkiNiš 2018” upotpunio mrežu festivala u regionu i izrazio uvjerenje da će zajednički dati već doprinos razvoju fantastične književnosti.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE