Mlada Emina održala prvi solistički koncert

Prvi solistički koncert mlade violinistkinje Emine Višnjić održan je večeras u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu.

Izuzetno talentovana Emina svira violinu od svoje sedme, a velikim radom i trudom već je uspjela u svoju biografiju da upiše samostalni nastup i oduševi bjelopoljsku publiku svojim umijećem.

Višestruko nagrađivana mlada violinistkinja na večerašnjem koncertu predstavila se sa pet kompozicija, a za nastup se pripremala od početka školske godine.

“Jako sam srećna što je koncert odlično protekao, nadam se da je publika uživla koliko i ja. Naravno da ovo ne bih uspjela bez moje profesorice Ande Bushi, koja sa mnom radi od moje sedme godine, a posebna mi je čast što je večeras sa mnom nastupila i moja drugarica Slađa Femić”, kazala je sjajna violinistkinja.

Profesorica violine u bjelopoljskoj Školi za osnovno muzičko obrazovanje Anda Bushi ponosna je na svoju učenicu Eminu, koja je još jednom pokazala da zaslužuje titulu jedne od najtalentovanjih.

“Ovo je i moj uspjeh, zaista sam jako srećna zbog Emine. Ona je jako vrijedna djevojčica, do sada je mnogo puta pokazala koliko vrijedi, osvojivši veliki broj nagrada. Večerašnji koncert je jedan veliki skorak i sigurna sam početak njene uspješne karijere”, naglasila je profesorica Bushi.

Gošća na prvom solističkom koncertu Emine Višnjić bila je gitaristkinja Slađa Femić, takođe uspješna učenica Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

“Drago mi je što sam baš ja bila izabrana da sviram na Emininom koncertu, sjajno je bilo i mnogo sam srećna zbog nje, jer je ovo zaista veliki uspjeh”, kazala je Slađa, koja svira gitaru u klasi profesora Jasmina Ćorovića.

Večerašnji koncert organizovala je Škola za muzičko obrazovanje, a korepetitor je bila profesorica Milena Đurović.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE