Pepići uhapšeni zbog eksplozije u BP

Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić uhapšeni su danas popodne zbog sumnje da su u nedelju, nešto poslije 23 sata, bacili bombu centru Bijelog Polja, ispred kuće novinara televizije Vijesti, Seada Sadikovića.

Policija sumnja da je Sadiković bio meta, ali za sada ne mogu da govore o motivu, jer se istraga nastavlja, prenosi televizija Vijesti.

Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju, Denis Zvrko, kazao je da su izuzeti svi tragovi s lica mjesta koji su potrebni za vještačenje i biće upućeni na odgovarajuća vještačenja. 

“Pored toga izuzimaju se video snimci s okolnih objekata, a takođe pribavljaju se i drugi dokazi zbog identifikacije izvršilaca tog krivičnog djela", rekao je Zvrko.

Eksplozija se desila nešto poslije 23 sata, a Sadiković u tom trenutku nije bio kući, ali jeste njegova supruga, koja ga je obavijestila šta se desilo u njihovom dvorištu.

"Tu stalno parkiram auto, tu je parkirao neko drugi. Dobra je stvar što sada neće smjeti da parkiraju na moje parking mjesto. Ne zna šta da kažem. Ovo je ipak jadno mučno i bručno", kazao je Sadiković.

On je ranije danas poručio da vjeruje da će istražitelji nastojati da riješe slučaj.

U eksploziji bombe, najvjerovatnije kašikare, oštećen je automobil koji ne pripada Sadikoviću već Bjelopoljcu s prebivalištem u Austriji koji se u nedjelju tim renta-kar vozilom beogradskih registracija dovezao od Beograda do Bijelog Polja.

Izvor:mina