"Ifigenija" oduševila bjelopoljsku publiku

Predstava „Ifigenija“, u režiji Zorana Rakočevića, danas je premijerno izvedena u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Prema riječima reditelja Zorana Rakočevića predstava “Ifigenija” predstavlja veliki “zalogaj”  kako produkcijski tako i rediteljsko- glumački, jer, kako je naveo, iza svega stoji jedan veliki rad i želja koji su uspješno doveli do kraja.

“Meni je Euripid veoma drag pisac, a priča mi je interesantna jer je podatna za kontekstualizaciju, aktuelizaciju i mislim da nam je pružila odličan umjetnički milje da progovorimo iz ugla današnjeg čovjeka, da pričamo o današnjoj bogatoj klasi ljudi koja zaboravlja sve uzuse ljudskog, emotivnog, emocionalnog,empatičnog i da na tu klasu, u stvari, ne možemo računati u našem društvenom oporavku” kazao je Rakočević.

On je istakao da se radi o festivalskom komadu te da u umjetničkom smislu zadovoljava visoke kriterijume.  

“Predstava je juče imala dva igranja u Kolašinu gdje je zbog epidemioloških mjera odgledalo negdje oko stotinu posjetilaca. Imamo predstavu sa kojom planiramo gostovanje na festivalima u Crnoj Gori i regionu, jer je okupila jaku glumačku ekipu. Radi se o novom kvalitetu koji se uspostavio saradnjom profesionalnih glumaca iz Bijelog Polja -Muamerom Kasumovićem i Petrom Novakovićem, a onda i ostalim glumcima koji su zaista na visini zadatka” kazao je Rakočević.    

U predstavi igraju Anđelija Rondović, Jelena Đukić, Đorđije Tatić, Petar Novaković i Moamer Kasumović, te studenti glume na Fakultetu dramskih umjetnosti sa Cetinja u klasi profesora Branimira Popovića, Una Lučić, Ognjen Sekulić i Bojan Peko Minić koji potpisuje i muziku predstave.

Predstava je rađena u produkciji Centra za kulturu Kolašin, JU Centar za kulturu „Vojislav Bulatović - Strunjo” i NVO „Korifej teatar”.

Predprodukciju potpisuje Jelena Šoškić, a predstavu sufinansira Ministarstvo kulture Crne Gore preko konkursa za razvoj kulture na sjeveru za 2020.godinu.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE