Uprkos brojnim izazovima, sjajan početak sezone za bjelopoljske atletičare (video)

Atletičari bjelopoljskog Jedinstva osvojili su pet medalja na 25. Atletskom trofeju Crne Gore, održanom u Baru, saopštio je njihov trener Osman Erović.

Amina Suljević osvojila je zlatnu medalju u trci na 400 m, Dušica Bošković srebrnu na 1500m, dok je Sara Rakočević došla do bronze u istoj disciplini. Zapažen nastup imali su  i Milja Joksimović i Matija Đurović, koji su bili treći u trci na 800m.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Erović je kazao da su zadovoljni rezultatima ostvarenim na međunarodnnom atletskom mitingu.

„S obzirom na izuzetno jaku konkurenciju, postigli smo zapažen rezultat, a velike zasluge pripadaju mom kolegi Branislavu Maslovariću. Napraviti takav uspjeh sa jako mladom ekipom i to u seoniorskoj konkurenciji, zaista je velika stvar, vrijedna svake pohvale“, kazao je trener atletičara Jedinstva, Osman Erović.

XXV međunarodni atletski miting okupio je, prema riječima Erovića, atletičare ne samo iz crnogorskih klubova, već i iz regiona.

„Organizacija je bila odlična, posebno uzimajući u obzir aktuelnu epidemiološku situaciju, mada je to bilo i za očekivati kada je u pitanju  Atletski savez Crne Gore i barski atletski klub“, dodao je trener Erović.

Istakao je da su ovi rezultati nastavak sjajnih, koje su atletičari bjelopoljskog Jedinstva ostvarili na startu sezone.

Na 13. Zimskom bacačkom kupu Crne Gore osvojili su šest medalja, tri zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu, a na prvenstvu Crne Gore u krosu tri srebrne i tri bronzane medalje.

Iako su tradicionalne zimske pripreme izostale, to nije uticalo na rezultat atletičara Jedinstva.

„Po prvi put nijesmo bili na zimskim bazičnim priprema, jer obično u januaru budemo po nekih 15 dana u Baru. Međutim, ove godine, zbog složene zdravstvene situacije nijesmo bili u mogućnosti da to i odradimo, ali, ovdje smo radili koliko smo mogli. S obzirom na uslove, dobro smo se pripremili, angažovali smo se i u razvijanju drugih disciplina, kao što su bacanje kugle i diska. Još uvijek nijesmo komplentni, ali se nadamo da nas čekaju neki bolji dani“, rekao je trener AK Jedinstvo.

Poručio je i da ih bogata atlestka istroija i tradicija obavezuju da predano i posvećeno rade, ali da višegodišnji infastrukturni problem i dalje nije riješen.

„U Opštini i Centru za sport i rekreaciju su prilično optimistični, a mi smo se nadali da će MOSI igre biti u Bijelom Polju, te da ćemo dobiti novu stazu.Međutim, još uvijek nema konkretnih najava kada će to pitanje biti riješeno, a upravo je to preduslov za još bolje rezultate, ali i za organizaciju  atletskih takmičenja u Bijelom Polju“, podvukao je Erović.

Najavio je i niz takmičenja koja bjelopoljske atletičare očekuju u nastavku sezone.

„Ovo je bio samo uvod u sve ono što slijedi, za nekih 15 dana počinje prava sezona na stazi. Očekuju nas  prvenstva Crne Gore u raznim kategorijama, mi se ozbiljno pripremamo, počeli smo sa dobrim rezultatima, a nadam se da će nas oni pratiti i u nastavku sezone“, kazao je trener.

Veliki nastup imaće i 19. juna, kada će crnogorska  reprezentacija, u čijim redovima će najvjerovatnije biti i bjelopoljski atletilari, učestvovati na ekipnom prvenstvu – Kup Evrope, a zatim slijede i balkanska takmičenja.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto I video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE