Studenti stomatologije promovisali važnost oralne higijene

Studenti stomatologije Medicinskog fakulteta iz Podgorice promovisali su danas važnost oralne higijene, najmlađim učenicima OŠ ,,Dušan Korać“.

Poznato je da je mart međunarodni mjesec promocije oralnog zdravlja, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, dr stomatologije Jasmin Honsić, ove godine su odlučili da posjete sjever, sa ciljem podizanja svijesti kod djece, kako bi povećali brigu o oralnoj higijeni.

,,Cilj jeste da kroz igru sa djecom ukažemo na pravilne navike u održavanju oralne higijene, samoj prevenciji i sprečavanju nastanka karijesa, kao i svih promjena koje se mogu desiti na desnima. Djeci je bilo zanimljivo, i uvidjeli smo da dosta znaju o prevenciji oralne higijene, što je zaista dobro“, istakao je Honsić.

Studenti stomatologije kroz zanimljivu igru i animacije prezentovali su učenicima stomatološke modele, i pomoću njih ukazali im na važnost oralne higijene, i koje to štetnosti dovode do karijesa.

,,Mislim da djeca posljednjih godina shvataju važnost prevencije oralne higijene, vjerovatno uz pomoć svojih roditelja, i dobro je da svi zajedno učestvujemo u sprečavanju onoga što je loše“, zaključio je Honsić.

Današnjoj promociji oralnog zdravlja prisustvovali su učenici prvog i drugog razreda ove vaspitno obrazovne ustanove, a aktivnosti sprovodi Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa profesorima i studentima.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE