Obradović: Hodanje na krpljama novi turistički proizvod u Bijelom Polju(VIDEO)

Turiustička organizacija organizovaće u nedjelju promociju staze za hodanje na krpljama, čime će značajno biti unaprijeđena turistička ponuda Bijelog Polja, kazala je direktorica TO Violeta Obradović.

Gostujući u emisiji “Eko zona“ Radija Bijelo Polje, Obradović je podsjetila da je staza dugačka oko 7 kilometara i proteže se od Ravne Rijeke do planinarskog doma Cmiljače.

„Hodanje na krpljama jejedan od najstarijih aktivnosti na snijegu koja u ovom modernom vremenu sve više dobija na značaju, budući  da postoji veliki broj turista koji ne znaju da skijaju, ali koji zaista uživaju u ovoj vrsti ponude hodanje na krpljama.  Zahvaljujući Ministarstvu održivog razvoja i turizma, nekoliko turističkih organizacija  među kojima i naša, dobile su podršku u smislu nabavke kompletne signalizacije za markiranje  staze za hodanje na krpljama. Staza počinje od Ravne Rijeke do planinarskog doma Cmiljače, dužine 15,4 kilometra. Staza je prelijepa i ljubiteljima zimskog ambijenta ima šta da ponudi. Ostalo nam je da uradimo i promociju ove staze, jer  nijega još uvijek imamo,  pa ćemo u nedjelju u pola devet da krenemo na pješačenje tom stazom“, istakla je Obradović  

 

Direktorica TO ističe da je iz godine u godinu u ponudi sve više pješačkih staza namijenjenih turistima, a uskoro će biti promovisana još jedna na području Bistrice.

„Staza u Bistrici je svojevrsna pješačka avantura koju smo mi promovisali poslednje dvije godine s obzirom na to, da  vodi  do samog ulaska u pećinu. Za nju  vlada veliko interesovanje, jer  je duga dvanaest kilometara. Pored te staze, mi smo projektom koji smo kandidovali prema Nacionalnoj turističkoj organizaciji u okviru nekih podsticajnih mjera htjeli da uredimo još jednu stazu u tom dijelu Bistrice, koja je  interesantna za naše sugrađane ali je na neki način zaboravljena. Mi smo je uredili  zahvaljujući pomoći  članova speleološkog kluba i našim volonterima. Staza je dugačka 6 kilometara, postavili smo određena odmorišta i klupice, praktična  je za porodične šetnje i druženje i nudi jedan lijep ugođaj. Promociju te staze planirali smo u  aprilu, kada očekujemo ljepše vrijeme. Takođe, želimo da skrenemo pažnju na taj dio Bistrice, jer smatramo da to područje nudi puno, bilo da je riječ o kampovanju, ribolovu ili  nekog porodičnom druženju“, istakla je Obradović.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE