Cvijeće i knjige najčešći pokloni za Dan žena

Kako širom svijeta, tako se i kod nas danas obilježava 8. mart – Dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

U centru grada zatekli smo veliki broj štandova sa razvnovrsnom ponudom, od ruža, karanfila i ostalih cvjetnih aranžmana, do ručnih radova, nakita, knjiga i slika, a kako su istakli brojni sugrađani najviše kupuju ruže i knjige.

Na štandu sugrađanke Katarine Ružić može se naći ručno izrađen nakit, a kako je kazala za Radio Bijelo Polje, veoma je zadovoljna posjećenošću sugrađana I naravno prodajom.

,,Ove godine najveća je potražnja za broševima i minđušama, pa je to ono što se najviše prodaje danas. Ohrabruje činjenica da su i muškarci dosta zainteresovani za odabir ovakvih poklona”, istakla je Ružić.

Na pitanje da li je važnost ovog praznika izgubila na značaju, Bjelopoljci su saglasni da ipak nije, i da se tradicija darivanja i danas poštuje.

Većina sugrađana ističe da su cijene pristupačne i da nijesu drastično veće u odnosu na prošlu godinu, a cvjetni aranžmani kreću se od dva do 20 eura.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB POPRTALA RADIJA BIJELO POLJE