Janović: Renoviranje sale u OŠ “Marko Miljanov” početak ulaganja u razvoj sporta Bijelog Polja

Renoviranjem sportske sale u OŠ “Marko Miljanov”, projekta vrijednog 100 hiljada eura, stvoriće se odlični uslovi za razvoj sporta u Bijelom Polju, poručio je danas ministar sporta, Nikola Janović, tokom radne posjete bjelopoljskoj opštini.

Ministarstvo sporta je prošle godine krenulo sa investicijama u sportsku infrastrukturu, sa ciljem da se obezbijede bolji uslovi  za bavljenje sportom, a drugi  investicioni ciklus upravo započinje u Bijelm Polju.

“Renoviranjem fiskulturne sale u školi “Marko Miljanov” mi ne samo da smo  korak bliže tom cilju, već podižemo standard u toj oblasti. Ministarstvo sporta će u najvećoj mjeri finansirati ovaj projekat, sa preko  2/3 sredstava. Uskoro će uslijediti i potpisivanje ugovora, kako bi odredili precizan datum početka radova, kao i krajni rok za realizaciju projekta, ja vjerujem da će u ovoj godini učenici  dobiti jednu novu adaptiranu salu”, kazao je ministar Janović.

Govoreći o nažalost lošim uslovima u sportskim salama u seoskim i prigradskim školama, Janović je istakao da je Ministarstvo sporta spremno da pomogne.

“Zaista radimo sve što možemo, ali možemo pomoći onoliko koliko nam sredstva dozovoljavaju. Za to je zaduženo i Ministarstvo obrazovanja, ali mislim da uz njihovu pomoć, kao i podršku loklanih samouprava,  možemo poboljšati cjelokupno stanje”, rekao je Janović, podsjećajući da je Ministarstvo sporta prošle godine u devet opština investiralo preko 350 hiljada eura.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, ministar Janović je razgovarao i o osnivanju prvog Omladinskog centra u Bijelom Polju.

“Smatram da ovaj grad kao centar sjeverne regije treba da ima takav sadržaj. Očekujem da ćemo kroz dalju saradnu sa predsjednikom Smolovićem i naravno uz njegove sugestije, uskoro i to realizovati, jer je Ministarstvo sporta zaista otvoreno za sve potencijalne projekte koje Bijelo Polje može da kandiduje”.

Podrška vrhunskom sportu i ove godine  je bila na viskom nivou.

“Ministarstvo sporta je ove godine u rekordnom roku podržalo vrhunski sport sa preko 4 miliona eura, što je bio i prioritet. Klubove u Crnoj Gori smo podržali  sa preko 500 hiljada eura, ali moram napomenuti i da je to obaveza lokalnih  samouprava, a vjerujem da Bijelo Polje tu obavezu ispunjava na pravi način. Nadam se da ćemo u narednom periodu kroz novi zakon još više podržati sve klubove, jer smo svjesni, naročito ja kao nekadašnji sportista, koliko je to važno za reklamu svake države van njenih granica”, rekao je ministar sporta, dodajući da nema boljeg ulaganja od ulaganja u djecu, koja su, kako je istakao,  nešto najvrednije što imamo kao država.

Današnja posjeta ministra sporta samo je početak kvalitetne i dugoročne saradnje, istakao je predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

“Ovo je zaista bila veoma značajna i sadržajna posjeta, na kojem smo dogovorili jedan zaista važan projekat – renoviranje sale u školi “Marko Miljanov”. Ministarstvo sporta će biti nosilac projekta, a mi ćemo kao Opština takođe učestvovati, a li u manjem dijelu. Siguran sam da će nas kvalitet i brzina realizacije ovog projekta kandidovati i za brojne druge”, naveo je prvi čovjek bjelopoljske opštine.

Direktorica škole “Marko Miljanov” Jasmina Kalić, zahvalila se ministru Janoviću na posjeti i naglasila da unapređenje sportske infrastrukture mnogo znači za sam razvoj sporta, a ujedno i zdrav stil života.

“Sama adaptacije ove sale neće samo poboljšati realizaciju nastave fizičkog vaspitanja, već će biti od koristi svima građanima Bijelog Polja, moći ćemo da stvaramo nove talente, kojih u našem gradu ima puno”, poručila je Kalić.

U sportskoj sali OŠ “Marko Miljanov”  danas su održane i finalneutakmice podgrupa u košarci i odbojci, učenika šestog i sedmog razreda OŠ “Dušan Korać”, OŠ “Pavle Žižić” iz Bijelog Polja i OŠ “Ristan Pavlović”  iz Pljevalja. Riječ je o novom sistemu tamičenja koje je iniciralo Ministarstvo sporta i u kojem učestvuje 67 prijavljenih crnogorskih osnovnih škola.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE